به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، دکتر علی پوراحمد در جلسه ای که به منظور بررسی چالشهای تأمین آب شرب شهرهای اراک و ساوه و با حضور مهندس فاضلی مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران و نمایندگان شرکتهای آب و آبفا در محل شرکت آب منطقه ای مرکزی برگزار شد، ضمن اشاره به وضعیت نامناسب ذخیره آبی در کشور و استان مرکزی افزود: از 95 میلیون مترمکعب حجم سد کمال صالح تنها 19.5 میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد بطوریکه از این میزان 10 میلیون متر مکعب آن حجم مرده محسوب می شود و تنها 9.5 میلیون مترمکعب آب قابل برنامه ریزی دارد.
دکتر پوراحمد همچنین ادامه داد: این وضعیت نامناسب در خصوص سد الغدیر ساوه نیز به همین منوال است و در این سد نیز 3.2 میلیون مترمکعب آب قابل برنامه ریزی داریم.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور در پاییز پیش رو با تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیری به منظور مدیریت صحیح منابع آبی خاطر نشان کرد: در این شرایط کار و مدیریت کردن بسیار سخت و دشوار است و نیازمند انسجام و همراهی بیشتر تمامی مردم و ارگان ها هستیم.
رئیس حوزه آبریز فلات مرکزی و شرقی کشور گفت: ما پیگیر پروژههای تآمین و انتقال آب همچون طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه هستیم تا به موقع به نتیجه برسد.
وی در پایان بر اهمیت جداسازی آب فضای سبز از شرب، پیگیری طرح احیا و تعادل بخشی، برگزاری جلسات متعدد سازگاری با کم آبی با مسئولان ارشد استان، به روزرسانی تجهیزات سدهای استان و تغذیه مصنوعی دشتها تأکید کرد و بیان داشت: این کارها باید با همکاری مدیران استانی پیگیری و اجرایی شود.
تعمیر بارج به منظور استفاده از حجم مرده مخزن سد کمال صالح، نصب درایو در ایستگاه پمپاژ، تحویل چاههای فضای سبز از شهرداری، پیگیری حفر 10حلقه چاه جانمایی شده توسط شرکت آبفا و نیز پیگیری جانمایی تعداد دیگری تا حدود 20 حلقه چاه با تعامل و همکاری شرکت های آب منطقه ای و آبفا در محدوده شهر اراک و پیگیری تکمیل حفر 19 حلقه چاه در محدوده شهر ساوه از جمله مصوبات این جلسه در خصوص مدیریت تأمین آب شرب شهرهای اراک و ساوه بود.
گفتنی است دکتر پوراحمد و هیأت همراه از سد کمال صالح بازدید و از نزدیک در جریان وضعیت سد قرار گرفتند.