به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای گفت:یافته های پژوهشی اخیر از سوی کارشناسان دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح نشان می دهد که درصد بالایی از آنچه که به عنوان حوادث غیر مترقبه در کشور رخ می دهد ناشی از دخل و تصرف انسان در محیط پیرامون است.
مهندس آمره ای ادامه داد:دخل و تصرف در رودخانه ها، تغییر کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی، از بین بردن پوشش گیاهی، تخریب جنگل ها و مراتع و برداشت های غیر مجاز و بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها وقوع سیلاب را تسریع می بخشند.
وی افزود: از روش های مهار سیلاب، اصلاح مسیر طبیعی رودخانه، احداث مخازن ذخیره سیلاب، استفاده از پروژه های تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در منطقه، مهندسی رودخانه (مدیریت سیلاب در رودخانه ها)، آبخیزداری اصلاح و تغییر کاربری ارضی می باشد.
مهندس آمره ای ادامه داد: برداشت شن و ماسه از رودخانه ها، طراحی سازه ها بر اساس ضوابط غیرفنی و پیش روی برخی کشاورزان به سمت حریم و بستر رودخانه ها سبب بهم ریختگی رژیم طبیعی رودخانه ها شده و باعث ایجاد سیلاب در رودخانه ها می شود که باید ضوابط فنی در این مسائل رعایت گردد همچنین دیواره های ساحلی که در کناره رودخانه ها کشیده می شود سبب کنترل بخشی از سیلاب ها می شود .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در پایان خاطر نشان کرد: برخی رودخانه ها مسیر عبورشان از داخل روستاها و شهرهاست و پل های ساخته شده بر روی آنها بر اساس ضوابط فنی نیست که اینها قاعدتاً موجب بروز سیلاب می شوند و باید اصلاح شود.