3- اینفوگراف:
اینفوگرافیکها نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند که هدف آنها ارائه سریع و ساده اطلاعات پیچیده است.به بیان سادهتر، اینفوگرافیکها به کمک عناصر بصری نظیر عکس، نمودار، نقشه، دیاگرام و … سعی میکنند تا مجموعهای از دادهها و اطلاعات پیچیده را بهگونهای به تصویر درآوردند که پیام به شیوهای سریع و قابلفهم به مخاطب منتقل شود.
استفاده از اینفوگرافیکها باعث میشود تا مخاطبان حجم قابل توجهی از دادهها و اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی در قالب یک تصویر دریافت کند و آن را تا مدتها در خاطر بسپارد. از اینفوگرافیک ها میتوان در حوزههای گوناگونی بهره برد.
استفاده از اینفوگرافیکها به عنوان ابزارهای رهگیری، رزومه یا سوابق افراد، گزارشها و کاربرگها، خبر و اطلاعرسانی، تبلیغات، معرفی و ارائه، یادگیری و آموزش تنها بخشی از کاربردهای آنها است.
اینفوگرافیک ها بر اساس شیوه پیاده سازی به چهار دسته اصلی طبقه بندی میشوند:
ایستا:کلیه اطلاعات در یک نگاه بصورت یک تصویر واحد نمایش داده میشوند.
پویا: اطلاعات در یک توالی خطی بصورت متحرک و انیمیشن ارائه میشوند.
تعاملی: اطلاعات معمولا در بستر وب و بنابر انتخاب کاربر به نمایش در میآید.
فیزیکی: اطلاعات در قالب یک حجم یا ماکت سهبعدی نشان داده میشود.
مزایای مهم استفاده از اینفوگرافی:
معمولاً اطلاعاتی که به تحریر آوردنشان سخت و غیر قابل فهم است را میتوان با سرعت بیشتری در اینفوگرافی انتقال داد، همینطور میتوان اطلاعات را خلاصه کرد و به صورت طبقه بندی شده در اختیار افراد قرار داد تا بنا به نیاز خودشان از آن استفاده کنند. در روزنامهها هم در بسیاری از موقعیتهای از این نوع گرافیک استفاده میشود مثلاً برای نشان دادن آب و هوا، اخبار حاوی آمار، نقشهها و.... اینفوگرافی به دلیل سادگی که دارد ذهن مخاطب را خسته نمیکند، وجود مطالب بیش از حد در سایت، مجله، کتاب و ... باعث میشود مخاطب دلزده شود، اینفوگرافی با فشرده سازی و نمایش اطلاعات در یک روش تصویری، موجب ترغیب مخاطب برای خواندن مطلب میشود به همین علت هم هست که کتابهای کودکان اکثراً مملو از گرافیک اطلاع رسان است.
از جمله فعالیت های روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی در این زمینه می توان به طراحی و چاپ بیش از 50 مورد اینفوگراف با موضوعاتی همچون آب مجازی، حیات دوباره رودخانه قره چای با مدیریت بهم پیوسته منابع آب و حوضه آبریز، عملکرد شرکت آب منطقه ای مرکزی در طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، طرح های آبرسانی شرکت، ساماب، بهبود عملکرد و ...اشاره کرد.