1- طرح دانش آموزی نجات آب (داناب):
طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان داناب یاد میشود به عنوان یک طرح ملی در کشور اجرا می شود. این طرح دانش آموزان را هدف قرار داده است ،تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و ... در روندی نظام مند به این قشر آموزش داده شود و دانش آموزان را نسبت به موضوع آب آگاه سازد تا مصرف بهینه آب به صورت یک فرهنگ کارآمد در آینده تثبیت گردد
این طرح پس از اجرای موفق در یکی از استانهای کشور، در سال تحصیلی 90-89 در چند استان کشور به عنوان پایلوت اجرا شد. سنجش اثربخشی طرح در اجرای دوساله این طرح، حاکی از موفقیت آن بوده و بر این اساس و با توجه به ضرورت اقدامات جدی و فراگیر در عرصه آموزش و بهبود فرهنگ در قبال مسائل حوزه آب، این طرح برای سال تحصیلی جاری ملی اعلام شده و به عنوان وظیفه مجمعی استانها توسط مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، تعیین شده است.
حسب توافق و برنامه ریزیهای انجام شده در شورای سیاستگذاری طرحهای دانش آموزی آب و آبفا؛ دانش آموزان مقطع راهنمایی و بالاتر به عنوان قشر هدف ویژه حوزه آب و دانش آموزان مقطع دبستان و پیش دبستانی به عنوان قشر هدف در نظر گرفته شده برای حوزه آبفا تعیین شده است.
در طرح داناب، مخاطب اصلی طرح، دانش آموزان مقطع راهنمایی میباشند که از یکسو قدرت دریافت و تحلیل مسائل گسترده و بعضاً انتزاعی حوزه آب ( از قبیل کسری مخازن آب زیرزمینی، آب مجازی و ...) را دارا بوده و از سوی دیگر هنوز به شکلی جدی درگیر مباحث مربوط به کنکور یا مسائل کاری و شغلی نشدهاند.
مسائل فرهنگی، اطلاع رسانی و آموزش مقدم بر کارهای سازه ای و فیزیکی است، احساس مسئولیت بیشتر مدیران، کارشناسان و مردم موجب تشویق و اجرای فرهنگ صرفه جویی در خانه، خانواده و جامعه می شود و طرح داناب بخشی از یک طرح جامع است در این طرح هردانش آموز یک ناجی آب است که مسئولیت سنگینی را در حفظ منابع آب برعهده دارد.
هدف از اجرای این طرح تربیت نسلی آگاه و دغدغه مند به مسائل آب کشور است و مخاطبین این طرح در استان مرکزی 100 هزار دانش آموز،3000 معلم و 500 مدرسه است.
شایان ذکر است روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی در چند سال متوالی روابط عمومی برتر صنعت آب کشور در زمینه اجرای طرح داناب و نمایشگاههای برگزار شده در این زمینه بوده است.