به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در توضیح این رویداد گفت: به منظور تبادل اطلاعات در خصوص تجارب موفق سازگاری با کم آبی بین ارکان کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با مجموعههای دولتی و خصوصی فعال در ۳ حوزه «فضای سبز و آب و فاضلاب شهری و روستایی»، «صنعت، معدن و انرژی» و «کشاورزی» این نشست و نمایشگاه تخصصی به مدت سه روز در هفته اول تیر ماه برنامهریزی شد که روز نخست این رویداد به بخشهای صنعت، معدن، انرژی و مباحثی از جمله بازچرخانی و کاهش تلفات آب، روز دوم به بخش کشاورزی و روز سوم نیز به بخش آب شرب و همچنین بخشهای فضای سبز اختصاص داشت.
مهندس آمره ای در مورد سابقه کارگروه سازگاری با کم آبی توضیح داد: این کارگروه نیمه اسفند سال ۹۶ با مصوبه وزیران تأسیس شد و از نظر ساختاری دارای کمیته تخصصی است. کارگروههای استان سازگاری با کم آبی در سطح هر استان به ریاست استاندار تشکیل و تا کنون ۱۷ برنامه در زمینه عملکرد کارگروهها دریافت شده است.
وی هدف از تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی را هماهنگی و انسجام در برنامههای سازگاری با کمآبی در سطح کشور و متعادلسازی منابع و مصارف آب دانست و افزود: چند واژه کلیدی در عنوان کارگروه وجود دارد که مبین ماهیت کارگروه است؛ کلیدیترین مفهوم «سازگاری» است و آن هم به این معنا که باید شرایط اقلیمی ایران را مبنای هرگونه راهبرد، برنامه و اقدام در بهرهبرداری از منابع آب قرار داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی دومین مفهوم کلیدی این کارگروه را «ملی» بودن آن برشمرد و افزود: معنای واژه ملی فقط از آن جهت نیست که کارگروه در هیئت دولت تصویب شده و بر یکی از اصول قانون اساسی استوار است. «ملی» به این معناست که مسئله آب در ایران فقط از طریق رویکردی که همه بازیگران و کنشگران مؤثر بر مسئله را در همه جغرافیای ایران در بربگیرد قابل تعدیل است. مسأله آب به این ترتیب همه مصرفکنندگان آب، یعنی فرد فرد ایرانیان را در بر میگیرد و مسئله یک وزارتخانه، دولت یا گروه خاصی از مردم نیست. مسئله آب فقط در شرایطی بستر مناسبتری برای تعدیل و بهبود مییابد که رویکرد «همه با هم» در دستور کار قرار گیرد و بدان عمل شود.
رویداد ملی سازگاری با کمآبی برای اولین بار در کشور همزمان با هفته صرفهجویی در مصرف آب آغاز و تا پنجم تیرماه در سالن همایشهای وزارت نیرو ادامه داشت.
در حاشیه برگزاری این رویداد همچنین، نمایشگاه تخصصی با محوریت معرفی توانمندیهای بخش خصوصی در زمینه سازگاری با کمآبی تدارک دیده شده بود.
اهداف رویداد:
گروههای هدف اصلی:
اجزای رویداد: