به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ کینوا، معروف به خاویار گیاهی از آن دست غلاتی محسوب میشود که خواص حیرت انگیزی دارد اما کمتر کسی از آن مطلع است.
برای اولین بار به صورت آزمایشی و با هدف ترویج این محصول ، حسینی کینوا کار ساوه ای ۲۰ هکتار از اراضی خود را به کشت این محصول اختصاص داده است.
وی گفت: در حال حاضر محصول 80 روزه است و تا 10 روز دیگر برداشت می شود.
وی با بیان اینکه کینوا بسیار خوب، کم آب و مقاوم به خشکی است، افزود: در حال حاضر پیشنهادی از شرکت های ماکارانی و بیسکوییت سازی داریم و در حال برنامه ریزی عرضه کینوا در سوپر مارکت ها هستیم.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور در بازدید از این مزرعه گفت: کینوا محصولی جدید است که می تواند امنیت غذایی را در کشور تامین کند.
نجفیان با بیان اینکه این گیاه در اراضی شور بسیار مقاوم است، افزود: از 20 سال گذشته کار تحقیقات بر روی این گیاه آغاز شده است و با کمک سازمان جهانی فائو توانستیم توسعه بدیم و کشاورزان را راغب به کشت این محصول کنیم.
وی گفت: بیش از 400 هکتار کینوا پارسال در کشور کشت شد که استان های فارس ، خوزستان و خراسان رضوی بیشترین سطح زیر کشت را داشتند و برنامه ریزی برای امسال حدود هزار هکتار در کشور است.
محقق این گیاه نیز گفت: در این مزرعه ای که هستیم EC آب بالای ۱۳ و EC خاک بالای سه است و در این شرایط گیاهی رشد نمیکند و اگر هم رشد کند اقتصادی نیست.
وی افزود : این گیاه ، تنها گیاهی است که همه اسید های آمینه ضروری را دارد.
وی با بیان اینکه کینوا برای کنترل چاقی بسیار خوب است، گفت: برای بیماران دیابتی و سلیاکی مفید بوده و به دلیل نداشتن گلوتن برای بیماران گوارشی حساس به گلوتن بسیار موثر و مفید است.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه هم گفت: بیش بینی میشود بیش از یک تن از هر هکتار برداشت شود و به دلیل اقتصادی بودن در کنار دیگر محصولات بهاره ، پیش بینی می شود در آینده سالانه بیش از هزار هکتار در ساوه زیر کشت این محصول برود.
کینوا را می توان به روش های مختلفی در غذا ها تهیه کرد، ولی ، فروش مهمترین دغدغه کشاورزان برای کشت این محصول است.