|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

وزیر نیرو در نشست با نمایندگان سمن‌های سراسر کشور:

پایداری منابع آب و انرژی به الگوهای همکاری میان‌بخشی وابسته است

وزیر نیرو گفت: پایداری منابع آب و انرژی و به‌ویژه حکمرانی این منابع، شدیداً به الگوهای همکاری میان بخش‌های مختلف جامعه و ذینفعان گوناگون بستگی دارد.

به‌گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "رضا اردکانیان" در نشست‌ "سمن‌، سرمایه اجتماعی و نظام تدبیر آب و انرژی" با حضور نمایندگان سمن‌هایی از سراسر کشور در وزارت نیرو افزود: امری که تا به این اندازه اجتماعی است فقط می‌تواند از مسیری که بر مشارکت مردم و اثرگذاری آنها در مراحل مختلف تصمیم‌گیری و اجرا تأکید دارد، پیش برود و به نتایج مطلوب برسد.

وی ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد، نیروی تشکل‌یافته و منسجم مردم هستند و بی‌گمان جلب مشارکت آنها و سامان دادن به الگوهای همکاری با سمن‌ها، الگوهای بهره‌برداری از منابع آب و انرژی را بهره‌ورتر ساخته و به توسعه پایدار نزدیک‌تر می‌کند.

اردکانیان با بیان اینکه رسیدن به تعامل و همکاری میان سمن‌ها و دولت از گفت‌وگو میان طرفین آغاز می‌شود، اظهار کرد: من به عنوان کسی که در همه چهار دهه گذشته از نزدیک یا دور با وزارت نیرو و مدیریت آن ارتباط داشته‌ام، اذعان می‌کنم این اولین باری است که عزمی جدی و معطوف به کسب دستاورد، با بینش نظری روشن و کاملاً جدی برای برقراری تعامل و گفت‌وگو میان وزارت نیرو و سازمان‌های مردم‌نهاد شکل گرفته است.

وی، گذار به دوران مدیریت توأمان عرضه و تقاضا، تجربه‌اندوزی از گذشته، آگاه شدن بر ابعاد غیرفنی آب و انرژی، بالغ‌تر شدن جامعه مدنی ایران و توسعه سمن‌های فعال در زمینه محیط‌زیست، آب و انرژی؛ بلوغ بیشتر علوم اجتماعی آب و انرژی، و اقتضائات دیگری در ایران امروز را از جمله ضرورت‌های برقراری این گفتگو عنوان کرد و گفت: به‌رغم اذعان به چندین دهه دوری میان سمن‌ها و وزارت نیرو، امروز به‌طور جدی قصد داریم همکاری با سمن‌ها را گسترش دهیم.

وزیر نیرو راه‌اندازی مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی را اولین گام مهم در این مسیر دانست و افزود: تأسیس این مرکز و فعالیت‌هایی که امروز در آن انجام می‌شود – از جمله همین تعامل با سمن‌ها –حاصل اراده فردی یا سلیقه خاصی در مدیریت نیست، بلکه از ملزومات دوران جدید تلاش برای پایدارسازی منابع آب و انرژی است.

اردکانیان تصریح کرد: تلاش ما برای گفت‌وگو به این معناست که ابداً نگاهی ابزاری به سمن‌ها نداریم و امروز تلاش کردیم تا بیشتر سخن سمن‌ها را بشنویم و در تعامل با یکدیگر به دستور کار مشترک برسیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه مسائل و اهداف بسیاری هست که ما در کنار یکدیگر می‌توانیم درباره و برای رسیدن به آن‌ها با یکدیگر همکاری کنیم، ادامه داد: اطمینان دارم که در کنار هم می توانیم روی موضوع‌های مهمی همچون ارزیابی اثرات پروژه‌های آب و انرژی بر اجتماعات متأثر از این پروژه‌ها که هر پروژه آب و انرژی اعم از ساخت تأسیسات، بر گروه‌های اجتماعی اثر می‌گذارد و ارزیابی کردن این تأثیرات یکی از اقدامات مشترک با سمن‌هاست و یا تعامل بر سر توسعه روش‌های مدیریت مصرف و تقاضای آب و انرژی که این تعامل در جامعه‌ای بدمصرف که می‌تواند و باید مصرف آب و انرژی را معقول سازد، بسیار حیاتی است، همکاری داشته باشیم.

وی ادامه داد: در زمینه توسعه اعتماد بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان آب و انرژی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، همکاری برای اصلاحات در اقتصاد آب و انرژی، استفاده از دانش و اطلاعات سمن‌ها در تصمیم‌گیری و همکاری با مدیران صنعت به گونه‌ای که نوعی شراکت راهبردی میان جامعه مدنی و صنعت آب و برق به‌وجود بیاید و استفاده از ظرفیت سمن‌ها برای تعدیل اعمال نظرهای سیاسی در تصمیم‌های کارشناسی نیز زمینه‌های همکاری مناسبی وجود دارد.

اردکانیان همچنین بر همکاری وزارت نیرو و سمن‌ها برای افزایش دسترسی، شفافیت و انتشار متقارن و عادلانه اطلاعات مربوط به حوزه آب و برق، همکاری متقابل برای به اشتراک گذاشتن دانش نیز تاکید کرد.

وی با بیان اینکه همه ما به افزایش دانش در عرصه‌های مختلف نیازمندیم، ادامه داد: بخشی از دانش بومی و محلی در اختیار کنشگرانی است که در محل پروژه‌ها و اقدامات مدیریتی حوزه آب و انرژی قرار دارند. این دانش باید در همه مراحل فعالیت‌ها به صنعت منتقل شود.

وزیر نیرو تصریح کرد:عمیقاً احساس می‌شود که دانش زیادی در صنعت آب و برق وجود دارد که می‌توان آن‌را با سمن‌ها به اشتراک گذاشت. سازوکارهایی که امروز برای گفت‌وگو در نظر گرفته‌ شد و شیوه‌ای که نشست «سمن‌ها، سرمایه اجتماعی و نظام تدبیر آب و انرژی» برگزار شد، آغازی برای همین به اشتراک گذاشتن است.

وی ادامه داد: عمیقاً به ضرورت کار میان‌بخش در حوزه آب معتقدم و تصور می‌کنم این رویکرد به حوزه انرژی نیز قابل تسری است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه سمن‌ها می‌توانند حاملان بینش میان‌بخشی و همکاران اجرای آن باشند، گفت: سمن‌ها به‌دلیل آنکه در حوزه‌های مختلف فعال هستند و از آن جهت که بخشی‌نگری‌های ناشی از الزامات وظایف سازمانی آزاد هستند، ظرفیت بیشتری برای میان‌بخشی‌نگری دارند. این نعمتی است که ما در وزارت نیرو برای دوران مدیریت توأمان عرضه و تقاضا، کاملاً قدر آن‌را می‌دانیم.

وی تاکید کرد: ما در کنار یکدیگر می‌توانیم برای ارتقای سواد آب و انرژی در جامعه ایران تلاش کنیم.

اردکانیان اضافه کرد: مردمانی که نسبت به موهبت آب و انرژی در این کشور آگاهی بیشتری داشته باشند، قطعاً از اصلاحات سیاستی در این بخش نیز بیشتر حمایت خواهند کرد و برای اصلاح رفتار مصرف خود نیز آمادگی افزون‌تری خواهند داشت.

وزیر نیرو با بیان اینکه صریحاً پشتیبانی خودم از تشکیل کارگروهای متشکل از نمایندگان سمن‌ها و وزارت نیرو شرکت‌های مادر تخصصی برای فعالیت در زمینه‌های مورد توافق را اعلام می‌کنم، افزود: این کارگروه‌ها ایجاد می‌شود و با برنامه‌ای که آن هم مشارکتی تدوین خواهد شد، در همکاری با «مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی» فعالیت‌ خواهد کرد.

وی اظهار امیدواری کرد تعامل شکل گرفته امروز، پیام بسیار مثبتی از رویکرد تعامل‌گرا به فعالان سمن‌های تخصصی محیط‌زیست، آب و انرژی منتقل کند تا بتوانیم بیش از گذشته دغدغه‌های مشترک برای رسیدن به توسعه پایدار در صنعت آب و انرژی را دنبال کنیم.

 

کد خبر: 1444
  تاریخ خبر : 22 تیر 1398
 بهاری
 642
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 231
  • بیشترین بازدید همزمان : 385
  • بازدید امروز : 12,402
  • بازدید دیروز : 35,574
  • کل بازدید : 15,894,343
  • آخرین به روزرسانی : 3 آذر 1403 08:14:25
  • شناسه IP شما : 18.119.28.213

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اراک، شهرک شهید بهشتی، فاز یک ، شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی
  • کدپستی : 3818953116
  • تلفن : 08633130071
  • فاکس : 08634032360
  • پست الکترونیکی : info[at]marw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :