با مشارکت فائو و وزارتخانههای نیرو و جهادکشاورزی؛
بهگزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، "صدیقه ترابی" مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در این نشست، پیشبینی وقوع سیل با یک فاصله زمانی قابل قبول بهمنظور آمادگی در مواجهه با آن را دارای اهمیت دانست و گفت: بایستی در این زمینه بتوانیم از تجارب کشورهای دیگر استفاده کنیم، بهویژه اینکه در حال حاضر سازمان فائو به صورت عملیاتی در خیلی از کشورها مشغول به کار است. اگر از این مکانیزمها، روندها و روشها بتوانیم استفاده و در کشور توانمندسازی ایجاد کنیم، به ما کمک زیادی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه "پیشبینی" و "پیشآگاهی" در مقیاس حوضههای آبریز میتواند در این زمینه به ما کمک زیادی کند، افزود: استفاده از تجارب کشورهای دیگر برای بهرهبرداری از مخازن سدها در شرایطی که سیلاب بهرغم پیشبینیها اتفاق نیفتاده نیز بسیار کمک کننده خواهد بود.
ترابی، معیشت در "سیلابدشتها" و یادگیری زندگی مسالمتآمیز با سیلاب را از دیگر موارد برای مواجهه بهتر با سیلاب دانست و گفت: بهرهگیری از مکانیزمهایی برای جبران خسارات کسانی که میپذیرند در مناطق سیلابدشت زندگی کنند و از طرف دیگر امکان استفاده دولت از آن مناطق به عنوان مخازن هدایت سیلاب، کاهش پیک و کاهش میزان خسارت سیلابها بسیار تاثیرگذار است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: سیلاب اخیر نشان داد در این زمینه اگر بتوانیم خودمان را تقویت و ظرفیتسازی کنیم، در بهبود مدیریت سیلاب تاثیر زیادی خواهد داشت.
سازمان فائو برای تدوین سند پروژه اضطراری ارتقای فناوریهای پیشگیری و مدیریت سیل در بخش کشاورزی در قالب همکاری فنی (TCP) حدود 500 هزار دلار درنظر گرفته و در حال آمادهسازی آن است.