به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای افزود: بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود که میزان زیادی از این آب به دلیل استفاده از روش های سنتی آبیاری هدر می رود.در مورد چاههای غیر مجاز یکی از راهکارها انسداد است اما گاهی اوقات در چاههای مجاز نیز شاهد اضافه برداشت هستیم که برای جلوگیری از این امر نصب کنتورهای هوشمند راهکاری عملی به شمار می رود زیرا با نصب این کنتورها می توان نظارت دقیقی بر میزان برداشت آب توسط کشاورزان داشت، بنابراین نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای مجاز بخش کشاورزی و حتی سایر بخش ها، راهکاری اساسی برای کنترل و مدیریت مصرف آب به شمار می رود.
مهندس آمره ای ادامه داد:از راههای مقابله با بحران کم آبی در بخش کشاورزی انسداد چاههای غیر مجاز، فرهنگسازی، استفاده بهینه با سیستم آبیاری نوین و نظارت بر برداشت از طریق نصب کنتورهای هوشمند می باشد.
وی بیان کرد: اکنون حدود 5006 چاه برقی و 2071 چاه دیزلی دارای مجوز در بخش کشاورزی استان وجود دارد که از این تعداد تنها 1481 حلقه چاه به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی ادامه داد: در گذشته هزینه نصب این کنتورها با دولت بوده اما در قوانین جدید پرداخت این هزینه برعهده کشاورزان قرار داده شده که همین موضوع عدم رغبت برای نصب را به همراه داشته و میطلبد که در راستای مدیریت مصرف اب این موضوع مورد توجه قرار گیرد و با ارائه تسهیلات یا راهکارهایی دیگر بر روند نصب این کنتورها قوتی دوباره بخشیده شود.
مهندس آمرهای بیان کرد: امسال هم نصب 260 دستگاه کنتور در برنامه بوده که تاکنون 170 دستگاه کنتور هوشمند نصب شده و ما باید به سمت نصب فراگیر این کنتورها برویم چراکه نصب موردی اعتراضاتی را هم به دنبال دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم دولت با قرار دادن وام یا تسهیلاتی برای سرعتبخشی به این روند کمک کند.