در سه ماهه ابتدایی سال جاری؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس محمود قدبیگی افزود: بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف میشود که میزان زیادی از این آب به دلیل استفاده از روشهای سنتی آبیاری هدر میرود.
وی افزود: در مورد چاههای غیرمجاز یکی از راهکارها انسداد است، اما گاهی اوقات در چاههای مجاز نیز شاهد اضافه برداشت هستیم که برای جلوگیری از این امر نصب کنتورهای هوشمند راهکاری عملی بهشمار میرود، زیرا با نصب این کنتورها میتوان نظارت دقیقی بر میزان برداشت آب توسط کشاورزان داشت، بنابراین نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای مجاز بخش کشاورزی و حتی سایر بخشها، راهکاری اساسی برای کنترل و مدیریت مصرف آب محسوب میشود.
مهندس قدبیگی ادامه داد: در این راستا تعداد 56 کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی استان با حجم صرفه جویی 4 میلیون مترمکعب آب در سه ماهه ابتدایی سال جاری نصب و تعداد 26 حلقه چاه مجاز دارای اضافه برداشت شناسایی شد.
مهندس قدبیگی عنوان کرد: نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب موجب کنترل و نظارت بر میزان برداشت آبهای زیرزمینی استان شده و از اضافه برداشت آبهای زیرزمینی به شدت جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه کنتور هوشمند مزایای زیادی دارد، اظهار کرد: اساسیترین اهمیت کنتور هوشمند این است که کشاورزان بیشتر از پروانه بهرهبرداری نمیتوانند آب از چاه برداشت کنند.