به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در نشست با رسانه های استان افزود: در حال حاضر مصارف کل آب در استان حدود 3 میلیارد متر مکعب است که از این میزان 91 درصد در بخش کشاورزی، 5 درصد در بخش شرب و 4 درصد در بخش صنعت و خدمات استفاده می شود.
مهندس آمره ای با بیان اینکه حدود 80 درصد مصرف آب از منابع آب زیرزمینی و 20 درصد از منابع آب سطحی تأمین می شود تصریح کرد: 68 درصد از نیاز آبی استان از طریق چاهها، 8 درصد از طریق قنوات، 20 درصد آب سطحی و 4 درصد از طریق چشمه ها تأمین می شود.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از برنامه پنجم توسعه 80 درصد از آب شرب شهرها از طریق منابع آب زیرزمینی تأمین می شد ولی طی دو تا برنامه 5 ساله و انتقال از حوزه های مجاور در حال حاضر 50 درصد از منابع آب مورد نیاز شرب استان از محل آبهای سطحی تامین می شود گفت:هیچ شهری در استان تا به حال تنش آبی نداشته و اکثر شهرها دارای طرحهای آبرسانی تا افق 20 سال آینده هستند.
مهندس آمره ای طرح آبرسانی به اراک از سد کمال صالح، آبرسانی به شهرهای خمین دلیجان محلات نیمور و ساوه وآبرسانی به تفرش از محل چشمه هفتیان را از جمله طرحهای آبرسانی مهم در استان دانست که برخی اجرا شده اند و برخی در دست اجرا هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در خصوص حقابه استان از سد کوچری نیز خاطر نشان کرد: رودخانه قمرود از مسیر گلپایگان، خمین، محلات، نیمور، دلیجان و ساوه عبور می کند و به دریاچه نمک قم می ریزد. در سالهای گذشته بر روی این رودخانه، سد گلپایگان احداث شد که مخزن محدودی دارد و با پر شدن آن، آب در رودخانه قمرود جاری می شود. دولت با اجرای طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود به سمت حوزه مرکزی در پایین دست سد گلپایگان، سد کوچری را با 230 میلیون مترمکعب مخزن احداث کرد و برای تنظیم آب از این سرشاخه ها خط انتقالی در نظر گرفت که از استان مرکزی عبور می کند و سهم استان ما از این آب 27 میلیون مترمکعب یعنی چیزی حدود 880 لیتر در ثانیه برای شرب و صنعت است .
مهندس آمره ای گفت: در سال گذشته 70 میلیون مترمکعب آب از سد کوچری به عنوان حقابه زیست محیطی رودخانه در نظر گرفته شد که پس از رهاسازی دریچه های سد بسته شد که البته سهم آب شرب در جریان است ولی نمی توان آن را به بخش کشاورزی اختصاص داد.