به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای افزود: پدیده فرونشست زمین به طور کامل مجزا از رخداد فروچاله زمین است و نباید ناخواسته رخداد فروچاله زمین را با فرونشست زمین یکی کنیم.
مهندس آمره ای در ادامه به تفاوت فرونشست و فروچاله اشاره کرد و گفت: فرونشست عبارت است از فروریزش یا نشست سطح زمین که به علت های متفـاوتی در مقیاس بزرگ روی می دهد.
وی گرم شدن زمین، کاهش بارندگیها و مصرف بی رویه آب های زیرزمینی را از جمله عوامل دخیل در فرونشست زمین برشمرد.
وی افزود: فروچاله ها از دیدگاه زمین شناسی مهندسی، فرورفتگی سطح زمین در اشکال بیضی و کروی دارای دیواره های با شیب تند در ابعاد به طور متوسط سه تا ده ها متر است که در اثر گسیختگی لایههای سطحی ایجاد می شود.
مهندس آمره ای گفت: دلیل اصلی فروچاله عمدتا وجود حفره در زیر زمین است بنابراین باید مراقب باشیم که با دست کاری های انسانی خودمان آن حفره را در زمین ایجاد نکنیم.
به گفته وی در پدیده فروچاله به طور حتم نیاز به ریزش سقف یک حفره زیرزمینی است و روی سطح زمین نیز به صورت واضح قابل رویت است در صورتی که در پدیده فرونشست زمین وسعت یک دشت درگیر می شود و در واقع آثار آن به وضوح دیده نمی شود.
مهندس آمره ای خاطر نشان کرد: در حال حاضر هیچ گزارش مستندی مبنی بر ایجاد فروچاله یا فرونشست به علت افت سطح آب های زیرمینی در استان نداریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی همچنین در خصوص انواع خشکسالی اظهار داشت: 4 نوع خشکسالی داریم شامل خشکسالی هواشناسی یا اقلیم شناسی که به دلیل کمبود و یا کاهش مقدار بارندگی در طی دوره ای از زمان به وجود می آید، خشکسالی کشاورزی یا زراعی که نتیجه کمبود رطوبت خاک می باشد و اینکه در زمان مناسب باران نبارد و توزیع آن نیز مناسب نباشد، خشکسالی هیدرولوژیکی که از مشخصه های این نوع خشکسالی ها کاهش جزیان های رودخانه ای، و کاهش سطح آب در دریاچه ها و مخازن پشت سدها می باشد و خشکسالی اجتماعی- اقتصادی که معمولاً پس از یک دوره بسیار طولانی مدت خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی حادث می گردد و موجب قحطی، مرگ و میر و مهاجرت های دسته جمعی و گسترده میشود که در در حال حاضر استان درگیر هیچ نوع از این خشکسالی ها نیست.