در شش ماهه ابتدایی سال 99؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت منابع آبی در استان افزود:پرونده سال آبی گذشته با متوسط بارندگی حدود 356 میلی متر بسته شد و این میزان بارندگی در مقایسه با درازمدت (271.1 میلی متر)، 31.44درصد افزایش داشته است.
مهندس آمره ای ادامه داد: به لطف خدا مخازن سدهای استان از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند و با مدیریت خوبی که صورت گرفته 80 درصد مخازن دو سد بزرگ الغدیر ساوه و کمال صالح پر هستند و امیدواریم امسال هم سدهای استان سرریز داشته باشند.
وی در خصوص عملکرد طرح احیاء و تعادل بخشی در استان نیز گفت: پیش بینی ما برای سال 99 در بحث تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه 260 حلقه چاه بوده که طی شش ماهه ابتدایی سال 99 حدود 56 حلقه چاه مسدود شده است و امیدواریم که این روند در شش ماهه دوم سال روند صعودی داشته باشد.
وی ادامه داد: بیشترین چاههایی که قرار است در هر شهرستان طی این مدت مسدود شود مربوط به شهرستانهای ساوه، شازند، خنداب و در ادامه خمین و اراک است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی تأکید کرد: اگر تعیین تکلیف این 260حلقه چاه غیرمجاز محقق شود در استان حدود 700 حلقه چاه باقی می ماند که بایستی تعیین تکلیف شوند.
مهندس آمره ای با اشاره به اینکه تعداد 159 دستگاه از 700 دستگاه کنتور هوشمند پیش بینی شده در سال 99 بر روی چاههای مجاز نصب شده است نصب کنتورها در استان سرعت کندی دارد که در گذشته مشکل فنی بود ولی در حال حاضر از یک طرف بحث مالی مطرح است چرا که قیمت تمام شده برای کشاورز بسیار سنگین است و از طرفی دیگر کشاورز انگیزه ای هم برای محدود کردن خود در برداشت از منابع آبی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با اشاره به اینکه با وجود سالهای ترسالی این شرکت از برنامه های نظارتی و حفاظتی خود غافل نشده خاطر نشان کرد: با وجود سالهای ترسالی از نظارت و حفاظت از منابع آب زیرزمینی غفلت نکردیم به طوری که طی سالهای اخیر حدود 1300 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شد و با کنترل چاهها و اضافه برداشت ها گام های مهمی در جهت بهبود سفره های آب زیرزمینی برداشته شد.
مهندس آمره ای گفت: حدود 23 هزار کیلومتر طول رودخانه های اصلی و فرعی استان است که در حال حاضر 230 کیلومتر از رودخانه های استان تعیین حریم و بستر شده و لایروبی حدود 50 کیلومتر از رودخانه های استان در نقاط پر خطر و سیل خیز نیز انجام شده است.
وی از دهیاری ها شهرداری ها بنیاد مسکن و بسیاری دستگاههای دیگر خواست که در بحث حفاظت از رودخانه ها و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز بیشترین همکاری را با این شرکت داشته باشند.