کارشناس دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: ایجاد زیر ساخت برای برقی کردن چاه ها نیازمند منابع مالی زیادی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آ ب منطقه ای استان مرکزی – مهندس احمد باقری با اشاره به اینکه امروزه کم آبی به عنوان تهدیدی جدی برای استان های کشور محسوب می شود و باید با انجام اقدامات مختلف از هدر رفت منابع آب جلوگیری کرد گفت :برقی کردن چاه ها یکی از راهکارها برای استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی با راندمان بالاست.
کارشناس دفتر حفاظت و بهره برداری از منایع آب شرکت آب منطقه ای استان مرکزی بیان کرد:اکنون در بخش هایی همچون کشاورزی،صنعت و خدمات بیش از 11 هزار حلقه چاه در استان وجود دارد،که از این میزان 5 هزار و 500 چاه برقی و مابقی آنها دیزلی هستند.
مهندس باقری در ادامه به مزایای برقی کردن چاه های بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: موتورهای دیزلی دارای معایب بسیار زیادی نسبت به موتورهای برقی هستند،به نحوی که از مهم ترین معایب آنها می توان به بازدهی پایین،آلودگی های زیست محیطی و از بین رفتن سوخت های ارزشمند فسیلی اشاره کرد.
وی گفت: متاسفانه اکنون تعداد زیادی چاه غیر مجاز در استان وجود دارد که در صورت شناسایی و برقی کردن آنها می توان با تجهیز آنها به ابزار کنترلی از برداشت بی رویه آب های زیرزمینی جلوگیری کرد.
احمد باقری بیان کرد:طبق بررسی های انجام شده بازدهی موتورهای دیزلی در حدود 40 تا 50 درصد ارزیابی می شود؛این در حالی است که بازدهی موتورهای برقی در حدود 60 تا 70 درصد است.این کارشناس شرکت آب منطقه ای استان مرکزی کنترل چاه های کشاورزی را اقدامی ضروری دانست و افزود:با برقی کردن چاه ها می توان بر چاه های کشاورزی کنترل بیشتری داشت و حتی قادر به بررسی میزان آب موجود نیز خواهیم بود.
کارشناس دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب استان با اشاره به ساماندهی قانونی چاه های فاقد پروانه گفت:طبق قانون از سال 89 به مدت 2 سال باید تمام چاه های کشاورزی برقی می شدند؛اما مهم ترین مشکل،کمبود منابع مالی برای ایجاد زیر ساخت هاست.
احمد باقری بیان کرد:برای برقی کردن چاه ها نیازمند ایجاد زیر ساخت ها هستیم و برای ایجاد زیر ساخت ها باید منابع مالی زیادی در اختیار دستگاه ها قرار گیرد؛اما متاسفانه منابع مالی کنونی محدود بوده و جوابگوی حل این مشکل نیست.