به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، جوانبخت که در بازدید از سد الغدیر ساوه و پروژه انتقال آب از سد کوچری به ساوه سخن میگفت، اظهار داشت: میانگین بارندگیها در سال زراعی جاری نسبت به بلندمدت، ۴۱ درصد کاهش یافته است. در استان مرکزی این کاهش به ۵۷ درصد رسیده که ۱۶ درصد از میانگین کشوری بیشتر است و شهرهای اراک و ساوه در وضعیت بحرانی قرار دارند.
اجرای 700طرح مدیریت منابع آب در کشور
معاون وزیر نیرو با تأکید بر اهمیت پروژههای ملی برای مدیریت منابع آب، از اجرای ۷۰۰ طرح در سراسر کشور خبر داد. وی با اشاره به مشکلات مالی موجود، اظهار داشت که برخی از این طرحها بهکندی پیش میروند. بااینحال، طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه بهعنوان یک پروژه اضطراری و اولویتدار در حال پیگیری است.
طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه
این پروژه شامل ۱۳۱ کیلومتر مسیر انتقال است که ۳۰ کیلومتر پایانی آن از آوه تا ساوه در اولویت تکمیل قرار گرفته است. جوانبخت ابراز امیدواری کرد که این بخش در کوتاهترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
وضعیت بحرانی سد الغدیر ساوه
وی گفت: سد الغدیر ساوه، با ظرفیت ذخیره ۲۷۷ میلیون مترمکعب، اکنون تنها ۱۸.۵ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد که تنها حدود سه میلیون مترمکعب آن قابل بهرهبرداری است و باقی بهعنوان حجم مرده محسوب میشود.
جوانبخت افزود: نیاز سالانه آب شرب ساوه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب است که در شرایط عادی ۶۰ درصد آن از سد و ۴۰ درصد از چاههای عمیق تأمین میشود. اما اکنون سهم تأمین آب از سد به کمتر از ۴۰ درصد کاهش یافته و مابقی از منابع زیرزمینی تأمین میشود.
لزوم توجه به مدیریت منابع آب
معاون وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت همکاری مردم در مدیریت مصرف آب، اظهار داشت که عبور از این بحران نیازمند اقدامات مشترک بین دولت و جامعه است.