به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس حسین اسدی گفت: امسال با کمترین حجم ذخایر آبی در سدهای بزرگ استان، بهویژه کمال صالح و الغدیر ساوه، مواجه هستیم.
مهندس اسدی ادامه داد: با توجه به وضعیتی که بود و با همکاری هایی که با بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب داشتیم و اقداماتی که در جلسات شورای حفاظت از منابع آب استان مصوب شد از جمله خاموشی چاههای آب کشاورزی، بستن سردهنه ها در بالادست سدها، لایروبی رودخانه ها و ... تلاش شد تا حجم ورودی آب به سدهای استان افزایش پیدا کند.
وی افزود: در همین راستا و با اقدامات انجام شده در حال حاضر حجم ذخیره آب سد الغدیر از 18.5 میلیون مترمکعب به 20 میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرد بطوریکه در همین مدت بخشی از آب شرب شهر ساوه نیز از این سد تأمین شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم با همین اقدامات و بارندگیهایی که صورت خواهد پذیرفت ذخیره سد الغدیر را تا پایان سال به 23 میلیون مترمکعب برسانیم تا برای سال 1404 در شهر ساوه مشکلی در تآمین آب شرب وجود نداشته باشد.
مهندس اسدی با اشاره به اینکه این اقدامات در خصوص مدیریت آب سد کمال صالح نیز انجام شده است گفت: متآسفانه وضعیت سد کمال صالح همچنان بحرانی است و از 95 میلیون مترمکعب حجم این سد تنها 15 میلیون مترمکعب آن پر است و از این میزان تنها 5 میلیون مترمکعب آب، قابل برداشت می باشد و ادامه این روند، تأمین آب را تنها تا پایان سال ممکن میسازد.
وی اظهار داشت: به منظور تأمین آب شرب پایدار شهروندان اراکی در سال 1404 علاوه بر اقداماتی چون خاموشی چاهها، لایروبی رودخانه ها و بستن سردهنه ها ، حجم برداشت از سد را در حدود 300 لیتر کاهش دادیم، مجوز حفر 30 حلقه چاه را در شهر اراک دریافت کردیم و چاههایی که در اختیار شهرداریها و برخی صنایع بود به شرکت آبفا استان تحویل دادیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی تأکید کرد: نتیجه بخش بودن تمامی این اقدامات نیازمند همراهی و همیاری مردم است. امیدواریم با مصرف بهینه آب توسط شهروندان و لطف خداوند، بحران کمآبی را پشت سر بگذاریم.