به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی، مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب این شرکت با اشاره به اهمیت کنترل کیفیت منابع آبی استان اظهار داشت: در روزهای ۱۶ و ۱۷ شهریورماه، پنجمین مرحله پایش کیفیت آب دریاچه سدهای استان مرکزی انجام شد.
وی افزود: در این پایشها، کیفیت آب سدها از نظر شاخص تغذیهگرایی و لایهبندی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. شاخص تغذیهگرایی نشاندهنده میزان آمادگی دریاچه برای تکثیر و شکوفایی میکروارگانیسمهای موجود در آب است.
دکترعظیمی با اشاره به عوامل مؤثر در افزایش خطر شکوفایی جلبکی خاطرنشان کرد: کاهش حجم آب، ورود مواد مغذی همچون فسفر و نیتروژن از طریق فاضلابها و کودهای کشاورزی، گرمای هوا و تابش نور خورشید شرایطی را فراهم میکند که رشد و تکثیر میکروارگانیسمها تسهیل شود و این موضوع میتواند کیفیت آب را به شدت تحت تأثیر قرار داده و حتی آن را برای شرب نامناسب کند.
وی تأکید کرد: پایش مستمر سدها و اطلاع از وضعیت مخازن، اقدامی حیاتی برای مدیریت منابع آب و تضمین سلامت آب شرب استان به شمار میرود.