مدیر امور منابع آب ساوه در استان گفت: برداشت بی رویه و افت آبهای زیر زمینی،سبب فرو نشست زمین در برخی مناطق این شهرستان شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس نقی بهجت با بیان اینکه وضع منابع آب در این شهرستان بحرانی است افزود: اکنون پدیده نشست زمین به دلیل برداشت بی رویه آب در 2 روستای انجیر آوند و سینک این شهرستان به میزان نیم متر،مشهود است.
وی اظهار کرد: نشست پدیده ای است که در اثر آن سطح زمین به تدریج و در برخی موارد ناگهان فرو می نشیند،این نشست باعث ایجاد شکاف هایی در زمین شده و بر روی الگوی جریان های زیر زمینی و سطحی،تغییر کیفیت آبهای زیر زمینی،تغییر شکل سطح زمین و سیل خیزی منطقه تاثیر می گذارد.
مهندس بهجت ادامه داد:ساوه به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک و با متوسط سالانه 70 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از منابع زیر زمینی،با ادامه روند فعلی در استفاده از منابع آب با شرایط دشواری مواجه خواهد شد.
وی گفت:95 درصد آب سفره های زیر زمینی در این شهرستان برای کشاورزی و باغداری مصرف می شود،بنابراین بهینه سازی در مصرف بخش کشاورزی می تواند نقش موثری در حفظ منابع آب این شهرستان ایفا کند.
بهجت با بیان اینکه بیشترین میزان آب این شهرستان در بخش کشاورزی مصرف می شود،اظهار کرد:کشاورزی سنتی بیشترین میزان هدر رفت آب را به خود اختصاص داده است.
مهندس بهجت جلوگیری از حفر چاه جدید،برداشت از چاههای کشاورزی بر اساس پروانه قانونی و تغییر الگوی کشت را برخی از راهکارهای مقابله با بحران آب در ساوه دانست و گفت:مصرف بیش از حد در بخش های مختلف،کاهش نزولات جوی،و بهره برداری بی رویه از سفره های آب زیر زمینی از عوامل اصلی بروز این بحران است.
مدیر امور منابع آب ساوه ادامه داد:مقابله با کمبود آب نیازمند عزم جدی است و اکنون یکی از مهم ترین راههای مقابله با آن،استفاده بهینه از آب است.
مهندس بهجت گفت:در 5 سال گذشته افت سطح آبهای زیر زمینی در دشت ساوه به طور متوسط 2 متر در هر سال بوده است.