به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی،مهندس محمود قدبیگی افزود: شرایط آب سفره های زیرزمینی خمین به شکلی است که بهره برداران بایستی برداشت بهینه و اصولی از آب طبق مجوز صادر شده با میزان برداشت مندرج در پروانه را با وسواس رعایت کنند.
وی ادامه داد: توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی و انتقال آب در موارد غیر پروانه بهره برداری در این شهرستان ممنوع است و در صورت مشاهده هر گونه سوء استفاده، هزینه استحصال از منابع آب به صورت تصاعدی افزایش یافته وبهره برداران هزینه بالا برای تغییر محل چاه و جابه جایی یا کف شکنی را متحمل می شوند و با متخلفان برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.
رییس امور منابع آب شهرستان خمین اظهار داشت: با توجه به بحران خشکسالی و افت شدید آب سفره های زیرزمینی در این شهرستان، بهره برداری غیر مجاز از منابع آب، خیانت به عموم مردم است.
وی بیان کرد: افت ذخایر آب سفره های زیرزمینی خمین شدید است و سالانه شش میلیون متر مکعب به کسری مخزن دشت خمین اضافه می شود .
مهندس قدبیگی بیان کرد: و به موجب ماده چهار قانون توزیع عادلانه آب، دشت خمین از سال 70 ممنوعه اعلام شده و به خط قرمز رسیده است.
وی ابراز داشت: به همین دلیل توسعه بهره برداری از منابع آب زیر زمینی در این شهرستان امکان پذیر نیست و گروه های گشت و بازرسی این اداره متولی با همکاری ماموران انتظامی و مراجع قضایی، ادوات حفاری چاه های غیر مجاز را شناسایی و ضبط و با تشکیل پرونده قضایی به مراجع قانونی معرفی می کنند.
رییس امور منابع آب شهرستان خمین با تاکید بر اینکه باید در بخش اشتغال کشاورزی چاره اندیشی شود اضافه کرد: امکان توسعه بهره برداری از منابع آب در این شهرستان وجود ندارد و تغییر الگوی کشت و سرعت بخشی به تکمیل شبکه آبیاری نوین در حوزه کشاورزی خمین ضروری است.
مهندس قدبیگی گفت: ارزش اقتصادی آب بایستی برای مردم فرهنگ سازی شود چراکه برای تولید آب هزینه های زیادی صرف می شود.