به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در این جلسه زمانی قمی استاندار مرکزی با بیان اینکه مصرف آب رو به افزایش است ورفع عدم تعادل در مصرف این مایع گرانبها نیازمند توجه ویژه است، اعضای این جلسه را حامیان منابع آبی دانست و تاکید کرد: اعضا باید توجه داشته باشند که در این جلسه در قالب همفکری و همسویی باید به فکر حفظ منابع آبی استان بوده و به این موضوع ملی توجه ویژه داشته باشند.
وی نقش فرهنگ سازی را در صرفه جویی و حفظ منابع آبی بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: این امر خصوصاً در مصارف کشاورزی نقش حیاتی دارد.
وی تبادل به موقع اطلاعات بین سازمان ها را در این مورد امری ضروری و در کاهش مصرف آب و حفظ منابع موثر دانست و عنوان کرد: دستگاه های آب و برق و جهاد کشاورزی باید در این خصوص همکاری منسجمی داشته باشند و شورای تامین آب شهرستان ها ملزم به اجرای طرح های این دستگاه ها هستند.
زمانی قمی حرکت به سمت ایجاد مجموعه ای نظام مند و قانونی برای مصرف بهینه منابع آبی را از جمله اقدامات مورد نیاز دانست و گفت:این موضوع باید با قوت پیگیری شود.
استاندار مرکزی بر مبارزه با حفر چاه های غیرمجاز و پر کردن آنها تاکید کرد و از متولیان این امر خواست با قوت این مهم را مورد توجه و اقدام قرار دهند.
وی اعضای جلسه را ملزم به عمل به نامه مشترک وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی جهت حفظ منابع آبی کرد و افزود: در خصوص تخصیص اعتبار از بودجه سال جاری طبق برنامه تعریف شده جهت خریداری و نصب کنتورهای هوشمند اقدام شود.
در این جلسه مهندس نورالدین بازگیر مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی عدم توازن بارندگی، محدودیت ذاتی منابع آبی، رشد جمعیت و مصرف ،زیاد شدن متقاضیان و کاهش کیفیت را از جمله چالش های بنیادی کشور در خصوص منابع آبی عنوان کرد.
وی متوسط بارندگی در سال آبی 94-93 را 233.5 میلی متر عنوان کرد و افزود:این مقدار نسبت به درازمدت 15.52 درصد کاهش داشته است.
مهندس بازگیر ضمن اشاره به این موضوع که بخش کشاورزی مصرف کننده عمده آب است گفت: ما با همین مقدار آب موجود می توانیم دو برابر نیاز آب جمعیت استان را تامین کنیم و البته این امر تنها با بهینه مصرف کردن ممکن است.
وی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را طرحی 20 ساله برشمرد و عنوان کرد: این طرح با هدف تعادل بخشی پایه ریزی شده و هر دستگاهی ملزم به پذیرش مسئولیتی در قبال موضوع مذکور خواهد بود.
مهندس جلال شاهرخ معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای مرکزی نیز 92 درصد آب مصرفی را مربوط به کشاورزی دانست و گفت: مجموع کسری آب مخازن استان در 25 سال گذشته 4.5 میلیارد متر مکعب تخمین زده شده است.
وی ادامه داد: بیشترین افت مخزن مربوط به دشت ساوه و بعد از آن زرند و اراک نیز افت بالایی دارند.
وی بیان کرد: جلوگیری از حفاری های غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند و تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه از گام های موثر در راستای اصولی شدن مصرف آب کشاورزی است.
مهندس شاهرخ ادامه داد:از سال 88 تا شش ماهه نخست سال 94 حدود 2032 حلقه چاه در استان مسدود ،804 مورد دستگاه حفاری غیر مجاز توقیفو 530 کنتور هوشمند نیز در استان نصب شده است.
در این جلسه همچنین مصوب شد دستگاه های آب، برق و کشاورزی در خصوص حفظ و حراست از منابع آبی همکاری لازم را انجام داده و نامه و طرح های کارشناسی مربوطه خود را در قالب آیین نامه تهیه و به دستگاه ها ابلاغ کنند.