مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در جلسه ای که با محوریت طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و با حضور مدیر عامل،معاون حفاظت و بهره برداری، مدیران و کارشناسان دفتر حفاظت و مدیران شهرستانی شرکت آب منطقه ای مرکزی برگزار شد، مهندس جواد میبدی با اشاره به اهمیت طرح احیا گفت: با توجه به برداشت های بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی طی سالیان گذشته که افت سطح دشتها وممنوعه شدن آنها را در برداشته، اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی می تواند نویدبخش آرامش و اطمینان برای منابع آبهای زیرزمینی و سطحی کشور باشد.
وی افزود:افق زمانی هدفگذاری این طرح ۲۰ ساله است. هدفگذاری این طرح از دو بخش تشکیل شده: بخش مربوط به توقف روند اضافه برداشت که درحال حاضر متوسط سالانه 4.5 میلیارد مترمکعب می باشد، که مقرر شده در دوره ۶ ساله به صفر برسد. بخش دوم مربوط به جبران کسری مخزن طی سنوات گذشته است که جمعا بالغ بر ۱۱۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده میشود، مقرر گردیده حداکثر تا ۷۵ درصد از آب تجدیدپذیر مورد استفاده قرار گرفته تا این رقم طی دوره ۲۰ ساله در آینده بهبود یابد.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو بیان کرد:این کار مهم باید با برنامه پیش برود و نیازمند برنامه ریزی دقیق بر اساس دستورالعمل های طرح احیاء می باشد.
در ادامه این جلسه گزارش عملکرد طرح احیاء و همچنین مشکلات و موانع موجود و پیشنهاد های مرتبط جهت حل مشکلات توسط معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای و مدیران شهرستانی مطرح گردید و راهنمایی های لازم توسط مهندس میبدی ارائه شد.
در پایان جلسه مهندس میبدی مهم ترین رویکرد جدید وزارت نیرو درمدیریت منابع آب کشور را تغییر رویکرد از اقدامات سازه ای صرف به اقدامات غیر سازه ای و توسعه متوازن و اعمال استقرار مدیریت به هم پیوسته منابع آب در حوضه های آبریز کشورو جلب همکاری و مشارکت سایر وزارتخانه ها و نهادها در مدیریت منابع آب کشور دانست و افزود: امیدواریم با اختصاص اعتبارات مناسب برای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب ،شاهد بهبود هر چه بیشتر منابع آبی در کشور باشیم.