رییس اداره منابع آب خمین:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی ، مهندس محمود قدبیگی در گردهمایی کشاورزان و بهره برداران منابع آب زیرزمینی شهرستان خمین که با محوریت طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برگزار شد، اظهار داشت:در صورتی که عرضه و تقاضای آب در این شهرستان همخوانی نداشته باشد این کسری سفرهها روبه فزونی میرود.
وی افزود: سالانه به طور متوسط بیش از نیم متر سطح آبهای زیر زمینی دشت خمین پایین می رود.
رییس اداره منابع آب شهرستان خمین ادامه داد: با توجه به استمرار شرایط خشکسالی و افت سطح آب زیر زمینی دشت خمین وضعیت کنونی سفرههای زیر زمینی این شهرستان نگران کننده است.
مهندس قد بیگی با اشاره بر مشارکت بهره بردارن بخش کشاورزی در استفاده بهینه و اصولی از آب به منظور جلوگیری از استمرار افت آبهای زیر زمینی منطقه بیان کرد: یکی از بزرگترین چالش های بحران کم آبی سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی در این منطقه کم آب استان مرکزی است.
وی ابرازداشت: خشکسالیهای پیاپی در سالهای اخیر و بهره برداری بیش از حد ظرفیت منابع آبی به این معضل دامن زده است.
رییس اداره منابع آب شهرستان خمین اضافه کرد: خارج کردن چاههای آب کشاورزی در فصول غیر زراعی از مدار مصرف، جلوگیری از افزایش سطح زیر کشت، کشت محصولات کم آب بر و رعایت الگوی کشت از راهکارهای مبارزه با پدیده کم آبی در این شهرستان است.
مهندس قدبیگی گفت: کشتهایی مانند هندوانه، لوبیا و چغندرقند با مصرف بالای آب و بازدهی پایین اقتصادی، کمترین بهرهوری آب مصرفی را در شهرستان نشان میدهد و محصولاتی چون زعفران و کشتهای گلخانهای با درآمد اقتصادی خوب و نیاز آبی کم بایستی جایگزین این محصولات شود.
وی افزود: به منظور تحقق پایداری منابع آبی دشت خمین و بهبود وضعیت اقتصادی بهره برداران کشاورزی، ضروری است تا تغییراتی در ترکیب و الگوی کشت در این شهرستان انجام شود.
رییس اداره منابع آب شهرستان خمین ادامه داد: مدیریت منابع آبی کاری جمعی و با مشارکت همه مصرف کنندگان امکان پذیر است.