به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس نورالدین بازگیر مدیر عامل این شرکت با اشاره به رخداد خوبی که امسال در شهرستان خنداب اتفاق افتاد گفت:با تلاش شبانه روزی مسوولین شهرستانی و همکاری مردم و به ویژه حمایت های شرکت آب منطقه ای مرکزی در بستن کانال های انحرافی و عدم آبیاری اراضی در فصول غیر زراعی حتی در ماه فروردین، علی رغم وجود میزان دبی آب ورودی همچون سالهای گذشته و کاهش بارندگی ها، بعد از گذشت 12 سال آب رودخانه قره چای از شهرستان خنداب عبور و به حوضه مجاور رسید.
وی ادامه داد:این امر نشان از پیگیری و توان این شرکت در مدیریت منابع آب سطحی و تعامل سازنده با مردم در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت دارد.
مهندس بازگیر تاکید کرد:این اتفاق همچنین نشان داد با اطلاع رسانی عمومی و آگاهسازی، مشارکت مردم افزایش مییابد و آنان در حفاظت و نگهداری منابع آب همراه و همسو خواهند شد.
وی تأکید کرد این جلسه نیز به منظور هم اندیشی و همفکری سایر مسئولین شهرستانهای حوضه آبریز رودخانه قره چای جهت ادامه این روند و نجات این رودخانه حیاتی در استان برگزار شده است.
مهندس بازگیر در ادامه با اشاره به وضعیت آبی استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال آبی 95-94 تا کنون متوسط بارندگی استان 113.5 میلی متر است که این میزان نسبت به سال قبل 38.76 درصد و نسبت به دراز مدت 16.19 درصد افزایش داشته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی اهداف و برنامههای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب در استان را بیان کرد و افزود:طرح ملی احیا و تعادل بخشی منابع آب با هدف احیای کسری مخازن و منابع آب و تعادل بخشی منابع و مصارف آب به مدت شش سال اجرا خواهد شد.
در ادامه جلسه گزارشی از از شرایط گذشته و حال حوضه آبریز قره چای ارائه شد و در خصوص نحوه برقراری جریان آب در رودخانه و مدیریت سردهانه های انهار در فصول غیر زراعی ،استفاده از ظرفیت های شهرستان در جلوگیری از هرگونه تصرف در بستر و حریم رودخانه، رفع تصرفات، جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز از منابع قرضه و پمپاژ آب از رودخانه و... و برگزاری همایشی تحت عنوان احیای رودخانه قره چای مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.
در این جلسه فرمانداران شهرستانهای حوضه آبریز رودخانه قره چای نیز با بیان سئوالات و مشکلات خواهان تدام این جلسه و پیگیری مصوبات از طریق شورای حفاظت از منابع آب استان شدند.
فرمانداران تاکید کردند باید ساختاری برای بهره برداری از قره چای تعریف کرد تا این رودخانه بصورت یکپارچه و بهم پیوسته مدیریت شودو با اولویت بندی قره چای را از مرگ حتمی نجات داد.
فرمانداران نیز مهمترین کار در حفاظت منابع آب را آگاه سازی و فرهنگ سازی مردم دانسته وآن را اصلی مهم و ضروری برشمردند.