به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی ،مدیر روابط عمومی این شرکت گفت: مدیریت بخش آب کشور در مقطع کنونی بر ضرورت فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی های عمومی در حفاظت و حراست از منابع آب کشور تاکید دارد و با این تغییر رویکرد از مدیریت سازه ای به مدیریت غیر سازه ای در وزارت نیرو ، روابط عمومی ها جایگاه ویژه ای را در مدیریت غیر سازه ای منابع آب به خود اختصاص داده اند و در جهت فرهنگسازی و آموزش عمومی طرح دانش آموزی نجات آب یکی از برنامه های مهم وزرات نیرو می باشد.
مهندس بهاری در معرفی طرح داناب گفت: در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب ،طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان داناب یاد میشود به عنوان یک طرح ملی در کشور اجرا می شود.این طرح دانش آموزان را هدف قرار داده است ،تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و ... در روندی نظام مند به این قشر آموزش داده شود.
وی ادامه داد:طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب) با مشارکت تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه ، اجرا می شود تا از این رهگذر تعامل بسیار مناسبی را با مخاطبان طرح در مدارس شهری و روستایی استان، برقرار کند.
مهندس بهاری بیان داشت: در این طرح حدود 60.000 دانش آموز در سطح استان تحت آموزش قرار گرفتند که با موضوعاتی همچون افت آبهای زیرزمینی، آب مجازی، آب خاکستری ، چرخه آب و نحوه استفاده درست از آب در بخشهای گوناگون و بخصوص بخش کشاورزی آشنا شدند.
وی افزود:در این طرح دانش آموزان نخبه به عنوان ناجی آب معرفی می شوند و اقلامی همچون کلاه، کاور، دفترچه جریمه و کتابچه آموزشی دریافت می کنند و بر اساس آموزش هایی که می بینند در 3 مرحله ماموریت پیدا می کنند.ابتدا در مدرسه، که مصرف درست آب را به همکلاسی های خود گوشزد می کنند، در مرحله دوم در خانواده، که به اعضای خانواده خود استفاده صحیح از آب را تذکر می دهند و در مرحله سوم کشاورزان قرار دارند که هدف اصلی آموزش های طرح داناب هم محسوب می شوند و ناجیان آب مصرف صحیح آب را به آنها گوشزد کرده و از آنها می خواهند آبیاری تحت فشار را جایگزین آبیاری غرقابی کنند و به آنها اعلام می کنند که با این شیوه تا حدود 60 درصد بهره وری آبیاری خود را بالا می برند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی اظهار داشت:طرح داناب که از ابتدای سال تحصیلی شروع می شود ،تا پایان سال ادامه دارد و در این مدت میزان آگاهی دانش آموزان را از طریق آزمون هایی که برگزار می کنیم ، رصد کرده و در پایان هم انتظار داریم آگاهی و حساسیت دانش آموزان بین 10 تا 20 درصد افزایش یابد.
وی تهیه اطلاعیه ها و بسته های آموزشی مورد نیاز معلمان رابط طرح، اقلام آموزشی طرح شامل پوستر، کتابچه آموزشی دانش آموز، کتابچه آموزشی ناجی آب، لوح فشرده آموزشی ویژه معلمان رابط و نمایندگان ادارات در کنار اخبار مربوط حوزه آب از سراسر کشور ، کلیپ های تصویری با موضوع نجات آب و بروز رسانی سایت نجات آب با بازدید بیش از یک میلیون نفر را از جمله اقدامات صورت گرفته در اجرای این طرح دانست.