در مصاحبه خبری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با صدا و سیمای استان مطرح شد؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای افزود: یکی از دلایل مهم افت آبهای زیرزمینی در استان برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی برای آبیاری زمینهای کشاورزی است و متأسفانه عدهای از کشاورزان برای آبیاری زمینهای کشاورزی خود بدون توجه به بحران آب در استان، اقدام به حفر غیر مجاز چاه میکنند که این موضوع باعث کاهش شدید منابع آبی در استان شده و خشکسالی های پی در پی نیز این بحران را تشدید کرده است.
وی با اشاره به اینکه حفر چاههای غیر مجاز باعث افت آبهای زیر زمینی می شود ادامه داد: با توجه به خشکسالی هایی که در سالهای اخیر رخ داده است، حفر این چاهها وضعیت منابع آبی استان را با چالش جدی مواجه کرده است و در حال حاضر حدود 4000 حلقه چاه غیر مجاز در استان مرکزی وجود دارد که 1600 حلقه چاه مربوط به قبل از سال 85 و 2400 حلقه از این چاههای غیر مجاز مربوط به بعد از سال 85 می باشد.
مهندس آمره ای ادامه داد: وزارت نیرو پروژه های مختلفی را در دست اجرا داردکه مهمترین آن طرح احیاء وتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که میتوان انسدادچاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند آب وبرق و تقویت اکیپ های گشت وبازرسی را از مهمترین بخش آن نام برد که هدف آن تعادل در بخش آب است.
وی برنامه های شرکت آب منطقه ای استان مرکزی در این خصوص را به 3 بخش کشاورزی، شرب و صنعت تقسیم بندی و خاطر نشان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته و پا گرفتن فرهنگ صرفه جویی از طریق آموزشهای همگانی و اطلاع رسانی های سازمانی انتظار می رود مردم، مصرف بهینه را سرلوحه قرار داده و از منابع آبی استفاده درست کنند.
وی با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی،توضیح داد: قرار است آب مورد نیاز صنایع از طریق پساب تامین شود.
از حفر حتی یک حلقه چاه غیر مجاز در استان جلوگیری می شود
مهندس آمره ای ادامه داد:همچنین در بخش کشاورزی نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب کشاورزی، رعایت الگوی کشت و جلوگیری از حفر حتی یک حلقه چاه غیر مجاز در دستور کار قرار دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با بیان اینکه برای مدیریت دشتهای استان مرکزی تلاش شده تا مشارکت مردم نیز به کار گرفته شود، گفت: از طریق مدیریت مشارکتی در دشتهای استان به دنبال این هستیم تا وضعیت دشتها را بهبود ببخشیم.
وی در پایان گفت: امیدواریم کشاورزان کشورمان با مصرف درست آب در کشاورزی آن هم با به کارگیری روشهای مدرن آبیاری، صنایع با به کارگیری روشهای بازچرخانی آب و استفاده از پساب و همچنین همه مردم با مصرف آب در حد ضرورت و با استفاده از وسایل کاهنده در منزل و محل کار ...به کمک آبخوان های کشور آمده و همه با هم مانع از کاهش ذخایر منابع آب شده تا ان شاءالله بتوانیم بر بحران آب فائق آییم.