به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای با اعلام این مطلب افزود: یکی از مهمترین راهکارهای گذر از بحران آب، مدیریت مصرف و جلوگیری از برداشت چاه های غیر مجاز و اضافه برداشت چاه های مجاز است که شرکت آب منطقه ای مرکزی در راستای مدیریت و نظارت دقیق بر منابع آب های زیرزمینی از ابتدای سالجاری اقدام به انسداد 109 حلقه چاه غیر مجاز و توقیف 50 دستگاه حفاری غیرمجاز در این استان نموده است.
وی افزود:یکی از دلایل مهم افت آبهای زیرزمینی در استان برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی برای آبیاری زمینهای کشاورزی است و متأسفانه عدهای از کشاورزان برای آبیاری زمینهای کشاورزی خود بدون توجه به بحران آب در استان ، اقدام به حفر غیر مجاز چاه میکنند که این موضوع باعث کاهش شدید منابع آبی در استان شده و خشکسالی های پی در پی نیز این بحران را تشدید کرده است.
وی با بیان اینکه 85 درصد از آب زیرزمینی و 15 درصد از آبهای سطحی در استان مصرف میشود، ادامه داد: سالیانه حدود 200 میلیون متر مکعب در دشتهای استان کسری مخزن داریم یعنی آب زیرزمینی سالانه 200 میلیون مترمکعب افت کرده و دیگر جبران نمی شود و این در حالی است که شهرستان ساوه سالانه با کاهش یک متری سطح منابع آبهای زیرزمینی رتبه نخست را در کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی به خود اختصاص داده است.
مهندس آمره ای بیان کرد: استان مرکزی از نظر تعداد منابع آب در جایگاه سیزدهم کشور قرار دارد و متوسط بارندگی در این منطقه سالانه 260 میلیمتر و حجم ریزشهای جوی 7.7 میلیون متر مکعب است که از این مقدار 5.4 دهم تبخیر میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی ادامه داد: استان مرکزی از نظر تخلیه منابع آب در سطح کشور در جایگاه هفتم قرار دارد و از نظر متوسط کسری مخزن سالانه آبخوانها در جایگاه هشتم کشور قرار گرفته است.
مهندس آمره ای با بیان اینکه عملیات پر نمودن چاه ها همچنان ادامه داشته و این شرکت در این رابطه فعالیت جدی و مستمر خواهد داشت گفت: منابع موجود آب های زیرزمینی به علت برداشت های غیرمجاز و بی رویه با مشکل جدی روبرو شده و برگشت پذیر نیست، وی همچنین خواستار استفاده از روش های نوین آبیاری توسط کشاورزان شد و افزود: همه ما در مقابل بحران به وجود آمده در وضعیت منابع آب مسئولیم و می توانیم با همکاری و همدلی یکدیگر، آثار نامطلوب این معضل را به حداقل برسانیم.