مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در جلسه مشترک شورای مدیران معاونت حفاظت و کمیته راهبری طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با اشاره به اهمیت و جایگاه مشارکت مسئولان ارشد استانی در تعادل بخشی منابع آب گفت: آگاه سازی مسئولان ابزار مهمی در استفاده بهینه از منابع آبی می باشد که این مهم با برگزاری جلسات و نشست های متعدد در استان مرکزی به ثمر رسیده است.
مهندس آمره ای افزود:با توجه به اینکه آب یکی از زیرساخت های اصلی توسعه ی پایدار در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود، تنش و بحران های آبی در کشور می تواند تاثیر مخربی بر برنامه ریزی های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشته باشد. لذا لازم است مسئولان دولتی، تشکل های مردم نهاد و رسانه های مختلف، برنامه هایی را تدوین کنند که میزان مصرف آب جامعه را به سمت متعادل هدایت کنند چرا که مسئولان دولتی در صورت دارا بودن بینشی واقع بینانه و پایدار در رابطه با منابع آب، خود سفیرانی بر اجرای طرح های تعادل بخشی و نجات منابع طبیعی و آب خواهند بود.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بابیان اینکه استفاده بهینه از آب یکی از ضروریات جامعه است ادامه داد: تغییردرنوع نگرش کشاورزان و ورود به کشاورزی نوین نیازمند فرهنگ سازی اس و باید با مدیریت وهمکاری خوب کشاورزان، برداشت آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنیم.
وی در این خصوص نیز ابراز رضایت کرد و افزود:از جمله اقداماتی که در این زمینه با مشارکت کشاورزان انجام شده اقدام به نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی بوده است.
مهندس آمره ای بیان کرد: طرح خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی و تعطیلی چاههای مختص به پرورش ماهی بسیار راهکار خوبی برای تقویت آب سفره های زیرزمینی است که در استان مرکزی و با مشارکت بهره برداران در سال جاری نیز اجرایی شد.
از طرف دیگر امسال نیز همچون سال گذشته با همکاری مردم و مسئولین شهرستان های حوزه رودخانه قره چای همچون شازند و خنداب همه بندهای انحرافی و سردهنه های مسیر رودخانه ی قره چای در فصل غیر زراعی بازگشایی شد که این امر سبب جاری شدن آب رودخانه و رسیدن به سد ساوه، تغذیه مناسب سفره های آب زیرزمینی و ذخیره آب جهت فصول زراعی و احیاء اکوسیستم رودخانه شد.
وی ادامه داد:این امر نشان از پیگیری و توان این شرکت در مدیریت منابع آب سطحی و تعامل سازنده با مردم و مسئولین دارد چرا که عدم نظارت و مدیریت صحیح و بهره برداری بی رویه توسط انسان ها عامل اصلی نابودی رودخانه قره چای می باشد و این اتفاق نشان داد با اطلاع رسانی عمومی و آگاهسازی، مشارکت مردم افزایش مییابد و آنان در حفاظت و نگهداری منابع آب همراه و همسو خواهند شد.
مهندس آمره ای لازمه اجرای کامل طرح احیاء وتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را همکاری تمام دستگاه ها و مردم دانست و افزود: در واقع بحران کم آبی باید دغدغه همه مردم و مسئولان باشد تا با همکاری یکدیگر بتوانیم منابع آب زیرزمینی را حفظ نماییم.