به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی ، مهندس مسعود بهاری در مصاحبه ای که به مناسبت هفته روابط عمومی با شبکه آفتاب انجام داد با اشاره به اهمیت آگاهیبخشی به مردم و ترویج الگوی صحیح مصرف گفت: کشور ما ایران جزو کشورهای کم آب محسوب می شود و با محدودیت روزافزون منابع آب مواجه است.
مهندس بهاری خاطر نشان کرد: مدیریت منابع آب و عمقبحران کمآبی به حدی است که این بارندگی های اخیر حریف کم آبی سالهای گذشته نشده است، بلکه این میزان بارش توانسته تا حدودی کم آبی گذشته را جبران کند و لزوم صرفهجویی در مصرف آب همچنان پابرجاست.
وی با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و شروع فعالیتهای کشاورزی بر ضرورت صرفه جویی و استفاده بهینه در مصرف آب این نعمت الهی تاکید نمود و خاطر نشان کرد: کمبود بارش در استان و خشکسالی های اخیر به سفره های آب زیرزمینی آسیب زیادی رسانده است.
مهندس بهاری ادامه داد: از آنجا که حدود 92 درصد از آب استان در کشاورزی به مصرف می رسد ،اصلاح الگوی مصرف با استفاده از شیوه های نوین آبیاری واستفاده بهینه از این منابع و بالابردن راندمان آبیاری از راهکارهای اساسی است .
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی افزود:برداشت بی رویه آب از آبهای زیرزمینی یکی از مسایل اساسی کشور در بخش آب به شمار می آید که در زمان حاضر مشکلات جدی را در کشور پدید آورده است. به همین دلیل هم در بسیاری از نواحی کشور سطح سفره های آب زیرزمینی افت کرده و با توجه به خشک سالی های اخیر، افزایش بهره برداری از آب های زیرزمینی تشدید شده و خسارت های غیرقابل جبرانی را بر منابع آبی زیرزمینی کشور وارد آورده است.
مهندس بهاری ادامه داد:پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی، خشک شدن تدریجی چاه ها از سمت حاشیه دشت ها، نشست تدریجی خاک، وقوع فروچاله ها و تغییر کیفیت آب از مهم ترین اثرات سوء اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی است.
وی بیان کرد: راهکارهای مقابله با این بحران شامل بهینه سازی مصرف، افزایش بهره وری و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار و قطره ای، اجرای کانال های آبیاری و زهکشی، تهیه برنامه کشت با رعایت حفط تولیدات و درآمد کشاورز،کاهش کشت محصولات پر آب و افزایش تولید و کشت های کم آب بر از قبیل گیاهان دارویی و سایر محصولات است.
مهندس بهاری در پایان گفت:امیدواریم کشاورزان کشورمان با مصرف درست آب در کشاورزی آن هم با به کارگیری روشهای مدرن آبیاری، صنایع با به کارگیری روشهای بازچرخانی آب و استفاده از پساب و همچنین همه مردم با مصرف آب در حد ضرورت و با استفاده از وسایل کاهنده در منزل و محل کار ...به کمک آبخوان های کشور آمده و همه با هم مانع از کاهش ذخایر منابع آب شده تا ان شاءالله بتوانیم بر بحران آب فائق آییم.