به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزتاله آمرهای در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه که با حضور معاون وزیر نیرو برگزار شد، گفت: وضعیت منابع آب زیرزمینی استان مرکزی چندان مناسب نیست و متاسفانه در استان مرکزی عمدتا با دشتهای ممنوعه مواجه هستیم.
وی بیان کرد: طی 10 سال گذشته هر سال با دو هزار و 500 لیتر در ثانیه کمبود آب مخازن مواجه هستیم که اگر پنج درصد مصرف آب در بخش کشاورزی اصلاح شود میتوان کمبود آن را جبران کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی با بیان اینکه این کسری مخزن طی 10 سال معادل چهار و نیم میلیارد متر مکعب آب است، افزود: این حجم آب حدود 62 برابر ظرفیت سد کمال صالح اراک است.
مهندس آمرهای ادامه داد: میزان مصرف آب در بخشهای مختلف در استان مرکزی تقریباً برابر با نرم کشوری است، در بخش کشاورزی 91 درصد، در بخش صنعت 4 درصد و در بخش شرب 5 درصد آب مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی بیان کرد: در کشور به طور متوسط 55 درصد از منابع آب زیرزمینی استفاده میشود و در استان مرکزی میزان استفاده از منابع آب زیرزمینی 85 درصد است که بیش از نرم کشوری است.
مهندس آمرهای در خصوص وضعیت آب در شهرستان ساوه تصریح کرد: دشت ساوه یکی از دشتهایی است که بیشترین افت میزان آب زیرزمینی را دارد و سالانه حدود 79 میلیون متر مکعب کسری مخزن در دشت ساوه را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه با تخصیص 444 لیتر آب در ثانیه برای ساوه بیشترین سهم از این آب برای این شهرستان در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: 130 کیلومتر مسیر انتقال آب از تصفیهخانه کوچری است.
مهندس آمرهای با اشاره به فاصله حدود 120 کیلومتری ساوه و زرندیه با تهران، گفت: این موضوع باعث شده است که سرمایهگذاران رغبت زیادی برای فعالیت در بخش صنعت و تولید در این دو شهر داشته باشند که این موضوع نیاز به آب در ساوه و زرندیه را قوت میبخشد.
وی بیان کرد: با اجرای کامل این پروژه تا حدودی مشکل تامین آب بخش صنعت و شرب در ساوه و زرندیه رفع میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای مرکزی با بیان درخواست استفاده از تصفیه خانه شهر پرند، عنوان کرد: اعلام شده که خروجی این تصفیه خانه هزار لیتر در ثانیه است و ما آمادگی استفاده از این تصفیه خانه را داریم.