به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی مهندس آمره ای گفت: بهبود مدیریت تقاضای آب به ویژه در بخش کشاورزی از طریق فرهنگسازی و رعایت الگوی کشت بهینه ملی-منطقه ای، توجه بیشتر به شاخص «آب مجازی» در تبیین الگوی تولید و تجارت محصولات کشاورزی ، نصب کنتور هوشمند، استفاده از پساب و توجه به ارزش اقتصادی آب، از جمله الزامات برای مواجهه با بحران آب است که باید مورد توجه برنامه ریزان کشور قرار گیرد.
وی افزود:با توجه به کاهش شدید بارندگی ها در استان و افت روز افزون سطح آبهای زیر زمینی لزوم دقت در مصرف،صرفه جویی و یافتن راه های جلوگیری از هدر رفتن آب برای پیشگیری از ایجاد بحران اهمیت بسیاری دارد.
مهندس آمره ای با اشاره به مصرف آب در 3 بخش کشاورزی،صنعت، و شرب می گوید: از کل ذخایر آبی استان حدود 4 درصد در زمینه شرب،حدود 4 درصد در بخش صنعت و 92 درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی در خصوص برنامه ها و اقدامات مهم شرکت آب منطقه ای مرکزی برای صرفه جویی و مصرف بهینه منابع آب می گوید: با مدیریت عرضه و تقاضای آب؛ سازگاری با کم آبی، رایزنی با سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه شبکه های مدرن آبیاری و تغییر الگوی کشت،تجهیز چاه های کشاورزی به کنتورهای هوشمند آب و برق و همچنین کنترل برداشت های غیر مجاز،آموزش مصرف بهینه آب و فرهنگسازی از جمله این اقدامات هستند.