اولین همایش تخصصی سازگاری با کم آبی
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی: در این نشست ابتدا مهندس آمره ای مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با تاکید برابلاغ سیاست ها و قوانین سازگاری با کم آبی توسط ریاست محترم جمهور به ایراد سخن پرداخت و ضمن قدر دانی از زحمات کلیه دانشگاهیان و همکارانی که در پژوهشکده آب مشغول تحقیق و پژوهش هستند به شرح وضعیت موجود منابع آب استان، کشور و جهان پرداختند.ایشان تاکید کردند که آب جدیدی در استان وجود نداردو ما در اقلیم خشک و نیمه خشک هستیم و حتی اگر بارندگی در حد نرمال هم باشد ما هنوز در معرض تنش های آبی خوهیم بود. وی افزود خنکی هوا و بارندگی های خوب بهاری موجبات جلوگیری از کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان شده و باعث دیرتر روشن شدن چاه های آب گردید. وی در بخشی دیگر از سخنانش با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی و آگاهی رسانی افزود: در استان 60000 دانش آموز را در قالب طرح داناب آموزش دادیم که در کشور کم نظیر است.
ایشان ادامه داد:ما نیاز به فرهنگ سازی نسبت به بدمصرفی آب داریم و استفاده از مباحث علمی و نظرات و پیشنهادات دانشگاهیان بر محوریت سازگاری با کم آبی را خواستار شدند.
وی گزارش داد: سطح زیر کشت هندوانه در سطح استان 4700 هکتار بوده که در سال 95 به 1500 هکتار و در سال 96 به 800 هکتار رسیده است.
وی عنوان نمود: آب شرب اهمیت بالایی دارد چرا که 1- حساسیت آن بالاست 2- قیمت تمام شده آن بالاست و 3- هر آبی برای شرب قابل استفاده نیست. پس لزوم صرفه جویی در مصرف آب امری اجتناب ناپذیر است وی از موفقیت شرکت های توزیع برق در استفاده مردم از لامپ های کم مصرف یاد کرد و اظهار امیدواری کرد که فرهنگ سازی نسبت به تغییر شیرآلات کاهنده و مدرن جهت جهت استفاده بهینه از آب و صرفه جویی در مصرف آب صورت گیرد.
در ادامه آقای دکتر فضلعلی؛ معاون آموزشی دانشگاه اراک نیز گفت: مهمترین دغدغه دانشگاه ورود به چالش های اجتماعی است و آب مهمترین چالش اجتماعی کشور می باشد و تشکیل پژوهشکده آب را نیز در این راستا دانستند. وی به افت آب های زیرزمینی اشاره نمودند و به فرهنگ سازی در مصرف آب و سازگاری با کم آبی از دید فنی و مهندسی و پژوهش در مورد آب را تاکید نمودند. وی عنوان کرد جامعه دانشگاهی به عنوان جامعه پیشرو می تواند کمک شایانی به حل چالش آبی نماید
در ادامه مهندس قدبیگی ابراز امیدواری کرد مصوبات خوبی در چهار چوب همفکری، هم افزایی و هم اندیشی در دانشگاه بوجود بیاید. ایشان گفتند: ما 120 میلیارد متر مکعب افت حجم آب های زیرزمینی را در کشور داریم که از این میزان به مقدار 5 میلیارد متر مکعب آن مربوط به استان مرکزی می باشدوی افت دشت ساوه رانیز سالانه 160 سانتی متر عنوان کرد که این موجب بوجود آمدن تنش آبی و نشست زمین می شود. وی در پایان صحبت های خود خواستار ممنوعیت کشت لوبیا و هندوانه شد و گفت لوبیا در هر کیلو 5000 لیتر آب مصرف می کند که کشت آن باید ممنوع شود و به جای آن از محصولات کم آب خواه با شرایط اقلیمی استان استفاده گردد.
در پایان مراسم آقایان مهندس مرادی ، مهندس عظیمی، مهندس قدبیگی و مهندس کریمی و دکتر موحد و سرکار خانم دکتر شاه کرمی و خانم دکتر مقدسیان به سئوالات حاضران و دانشجویان پاسخ گفتند.