پیش خبر
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی؛ مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: طرح انتقال آب از چشمه هفتیان به تفرش یکی از پیچیده ترین و پرصعوبت ترین طرح های انتقال آب می باشد که در یکی از محروم ترین مناطق کشور و استان اجرا گردیده است که اجرای آن در دهه سوم پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روش مشارکت بخش خصوصی (فاینانس داخلی) تحقق یافت.
عزت اله آمره ای گفت: عبور از مناطق کوهستانی و مواجه شدن با ریزش کوه، تقاطع با رودخانه قره چای در طول مسیر خط انتقال و مواجه شدن با سیلابهای فصلی، همچنین تقاطع با جاده های روستایی و لزوم احداث جاده های انحرافی و عبور از مزارع و باغها تنها برخی از مشکلات اجرایی این طرح می باشد.
وی گفت: دولت با اجرای این طرح ویژه توسط وزارت نیرو، شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی، مشکل آب شهر تفرش و 40 روستای مسیر را تا سال ها برطرف می نماید.
آمره ای افزود: استان مرکزی با مساحتی در حدود 30 هزار کیلومتر مربع در مرکز ایران قرار دارد و در حال حاضر افزایش جمعیت شهری در منطقه باعث افزایش نیاز آبی شده است که با اجرای طرح انتقال سالیانه 4.7 میلیون متر مکعب آب از چشمه هفتیان مشکل آب شهر تفرش و 40 روستای مسیر در استان مرکزی با طول خط انتقالی بطول 168 کیلومتر تا سال ها برطرف خواهد شد
وی در ادامه مشخصات فنی طرح را به شرح ذیل عنوان کرد:
سامانه انتقال آب شامل: احداث مقسم بر روی چشمه، خطوط انتقال، ایستگاه های پمپاژ و مخازن ذخیره آب
دبی چشمه: 450 لیتر بر ثانیه
دبی انتقال آب:150 لیتر بر ثانیه
طول خط انتقال اصلی: 68 کیلومتر
طول خطوط انتقال فرعی: 100 کیلومتر
جنس لوله های خط اصلی: فولادی
قطر لوله های خط اصلی: 500 - 800 میلیمتر
جنس لوله های خطوط فرعی: پلی اتیلن، چدن، گالوانیزه
تعداد ایستگاه های پمپاژدر خط اصلی: 4 ایستگاه
تعداد ایستگاه های پمپاژدر خطوط فرعی: 4 ایستگاه
تعداد مخازن ذخیره: 28 باب
حجم مخازن ذخیره: 18000 متر مکعب
اعتبار هزینه شده در فاز اول: 600 میلیارد ریال می باشد.