در اجرای فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری در تاکید بر لزوم اهتمام دولت به مسأله پدافند غیر عامل و ارائه تدابیر کارساز در این باب و عملی نمودن آنها، همچنین تأکید معظمله بر داشتن طرح پدافند غیر عامل برای کلیه پروژهها و تأسیسات کشور و نیز در اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، وزارت راه و شهرسازی اقدام به تدوین مبحث 21 مقررات ملی ساختمان با عنوان «پدافند غیرعامل» نمود.
مبحث بیست و یک مقررات ملی ساختمان شامل اصول و قواعدی است که در صورت به کارگیری آنها میتوان به اهداف پدافند غیرعامل از قبیل افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، ارتقاء پایداری ملی، تداوم فعالیتهای ضروری و تسهیل مدیریت بحران نایل گردید.
در این مبحث که همانند سایر مباحث مقررات ملی ساختمان در سراسر کشور لازم الاجرا میباشد ضمن ارائه تعریف و مفهوم پدافند غیرعامل به ارائه دامنه کاربرد مبحث و همچنین به کارکرد پدافند غیرعامل در معماری، سازه و تأسیسات برقی و مکانیکی نیز پرداخته شده است. در این مقررات، ساختمانها بر مبنای نوع کاربری آن، تعداد ساکنین یا شاغلان درون ساختمان، ارزش ساختمان و ... به پنج گروه اهمیتی با درجه اهمیت ویژه (1)، بسیار زیاد (2)، زیاد (3)، متوسط (4) و کم (5) طبقهبندی شدهاند که مقررات ارائه شده در اولین ویرایش مبحث در حال حاضر صرفاً در خصوص ساختمانهای گروه اهمیتی 2، 3 و 4 ارائه گردیده است.
در فصول مربوط به الزامات پدافند غیرعامل در طراحی سازه به مشخصههای مکانیکی و دینامیکی مصالح مقاوم در برابر انفجار و سیستمهای سازهای مقاوم در برابر انفجار پرداخته شده است. در تعیین بارهای انفجاری به منظور طراحی سازههای مقاوم در برابر انفجار ضوابط مندرج در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (بارهای وارد بر ساختمان) ملاک عمل میباشد. همچنین در خصوص ضوابط اختصاصی طراحی سازههای بتنآرمه و فولادی به مباحث نهم و دهم مقررات ملی ساختمان ارجاع گردیده است.
دریافت فایل:
گروه: سایر کلمات کلیدی:
تاریخ صدور : 5 اسفند 1391
دریافت فایل بخشنامه