دومین همایش « آب وآینده» با رویکرد سازگاری با کم آبی در شهرستان خنداب برگزار شد
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مدیرعامل این شرکت در خصوص برگزاری همایش " آب و آینده "گفت: این همایش دومین همایش از سلسله همایش های آب و آینده محسوب می شود که هدف از آن ارتباط مستقیم با بهره برداران منابع آب به خصوص کشاورزان در منطقه به جهت فرهنگسازی و ایجاد تعامل هر چه بهتر با آنهاست.
مهندس آمره ای ادامه داد: با توجه به لزوم تبدیل گفتمان آب به گفتمان ملی ، موضوع در جلسات شورای حفاظت آب استان مرکزی مصوب شد که سلسله همایشهایی برای ارتقاء و دانش بهره برداران از آب در سطح شهرستانها برگزار شود و این همایش دومین همایش برگزار شده می باشد.
وی از تلاش کشاورزان و مردم منطقه برای احیای رودخانه قره چای گفت و افزود: دولت بدون مشارکت و همراهی مردم قادر نخواهد بود چالش آب را حل کند و در خنداب و با مشارکت مردم و کشاورزان رودخانه قره چای احیاء شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی مدیرکل دادگستری استان مرکزی با اشاره به اینکه آب و خاک و هوا سه عنصر اصلی حیات در جهان هستند گفت: مصرف صحیح منابع و بویژه آب به معنای جلوگیری از هدر رفت آن و استفاده هدفمند، صحیح و موثر با توجه به بحران آب است که با توجه به شدت خشکسالی ها در حدود دو دهه گذشته به نیازی ضروری تبدیل شده است و توجه جدی و برداشت به ضرورت از منابع آبی باید سرلوحه کار همگان قرار بگیرد.
کریمی نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بارش های خوب امسال در استان مرکزی و البته بحران کم آبی در سال های اخیر در کشور، راه برون رفت از معضل کم آبی و مقابله با خشکسالی در مناطقی همچون خنداب که اقتصادی متکی به کشاورزی و رابطه مستقیم با آب دارند را برنامه ریزی های دقیق و مدون دانست و گفت: نباید به آینده نا امید بود و بایستی میزان بهره گیری خود از آب را در حد آب تجدید شونده تنظیم کنیم تا بتوانیم بر بحران آب فائق آییم.
دیگر نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی هم مشکل کم آبی را همه گیر و ملی برشمرد و گفت: مشکل کم آبی را همه باید با کمک به هم حل کنیم چراکه این موضوع تنها به یک منطقه و قشری خاص از جمله کشاورزان مربوط نمیشود.
مقدسی افزود: دولت به تنهایی قادر به حل این موضوع نبوده و نیازمند کمک و در صحنه آمدن مردم در این برهه از زمان به شدت احساس می شود.
عبدالرضاحاجی علی بیگی در این همایش با اشاره به بحران کم آبی در کشور تاکید نمود چنانچه در شهرستان خنداب هم مثل سایر نقاط کشور به مدیریت منابع آب توجه نمی شد در سنوات نه چندان دور با مشکلات غیرقابل جبرانی مواجه بودیم که به لطف خدا و با درایت و تدبیر بعمل آمده با مشارکت اهالی شهرستان توانسته ایم تا حدودی بااین بحران مقابله کنیم.
وی جایگزین کردن صنعت توریسم و گردشگری و تلاش برای احیاء واحدهای صنعتی را، گامی مهم برای تغییر اقتصاد منطقه از کشاورزی به این موارد عنوان کرد.
در این مراسم که با هدف مدیریت تامین و عرضه آب، مدیریت مصرف و مدیریت مشارکتی برگزار شد، از تعدادی از کشاورزان که عملکرد موفقی با مصرف آب کمتر و تولید بیشتر داشته اند، تجلیل شد.