|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

سومین گردهمایی آب و آینده استان در شهرستان خمین برگزار شد

سومین گردهمایی آب و آینده استان با رویکرد سازگاری با کم آبی با حضور احمد طهرانی فرماندار شهرستان خمین ، رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی ، مهندس عزت اله آمره ای مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ، تعدادی از مسئولان دستگاه های اجرایی و جمعی از بهره بردان منابع آبی و کشاورزان شهرستان در محل بیت حضرت امام (ره) در خمین برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در این گردهمایی فرماندار شهرستان خمین با اشاره به لزوم بهینه سازی مصرف آب در شهرستان اظهار داشت : آب امانت آیندگان و نسل های بعدی است لذا صرفه جویی در مصرف آب امری ضروری و حیاتی است .

وی در ادامه افزود : وضعیت خشکسالی امروز کشور نتیجه استفاده نادرست از منابع آبی در سالهای گذشته است و در حال حاضر خشکی اقلیم در استان وشهرستان یک واقعیت است و تنها راه مقابله با خشکسالی نیز مصرف صحیح آب است.

احمد طهرانی در ادامه با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه آب افزود: در حال حاضر زندگی آب در دستان ماست و از طرفی نیز زندگی ما نیز به آب وابسته است پس بحث فرهنگ سازی در زمینه مصرف درست آب باید با جدیت در دستور کار مسئولان ذیربط قرار گیرد.  

وی در ادامه با اشاره به اهمیت و لزوم ارائه آموزشهای لازم به کشاورزان وبهره برداران منابع آبی در خصوص استفاده از کشت های جایگزین و کاشت محصولات کم آب وپربازده افزود : حفاظت آب های زیر زمینی نیاز به عزم ملی دارد و تنها از طریق یک یا چند دستگاه دولتی قابل اجرا نیست و می طلبد تا مردم نیز با جدیت وارد میدان شوند و دولتمردان را در نجات کشور از بحران بی آبی یاری کنند .

در ادامه مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی نیز اظهار داشت: خشکسالی های اخیر اهمیت نهادینه شدن فرهنگ مصرف آب را دوچندان کرده است.

مهندس عزت اله آمره ای افزود: فرهنگ صرفه جویی آب تنها در زمینه مصارف خانگی نیست بلکه در حوزه کشاورزی نیز باید تغییرات اساسی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: آب آشامیدنی نباید در فضای سبز استفاده شود چرا که توجیه فنی و اقتصادی ندارد و چمن کاری به دلیل مصرف بالای آب در شهرها ممنوع شده است.

مهندس آمره ای با بیان اینکه شیرهای آب قدیمی باید تعویض شوند، افزود: همانگونه که برای صرفه جویی در مصرف برق با یارانه لامپ های کم مصرف جایگزین اقلام پرمصرف شیرهای قدیمی نیز باید تعویض شوند.

وی افزود: با اتصال شبکه آب به سامانه انتقال آب سد کوچری به خمین مشکل کمبو د آب آشامیدنی تا 20 سال آینده در این خطه وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی افزود: شبکه آب شهر خمین به این خط متصل و 20 روستا از 42 روستای مسیر به این خط انتقال متصل شده است.

مهندس آمره ای ادامه داد: کمبود آب فقط در بخش کشاورزی این شهرستان وجود دارد که در سال های اخیر تبدیل به یک بحران جدی شده است.

وی ادامه داد: حفظ منابع آب موجود در شهرستان خمین نیازمند نهادینه شدن فرهنگ صرفه جویی و استفاده بهینه از ذخایر آب موجود است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی افزود: راه برون رفت از بحران کم آبی در بخش کشاورزی تعامل به جای تقابل ، فرهنگ سازی و استفاده بهینه با سیستم آبیاری نوین است.

مهندس آمره ای گفت: چاه های غیرمجاز در این استان باعث شده تا پایداری منابع آب های زیرزمینی و سفره های آبی با چالش مواجه شوند.

وی اظهار داشت: حدود یکهزار چاه غیر مجاز در استان مرکزی شناسایی شده که با تدابیر و برنامه های اجرایی بسته می شوند.

در ادامه نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت : راهبرد دشمنان برای مقابله با ایران اسلامی توطئه گری در حوزه معیشت و رفاه مردم است و با تحریم و فشار می خواهند اهداف شوم خود را عملیاتی کنند.

وی در ادامه افزود: مشکلات کشور با عزم ملی و در سایه همدلی، اتحاد و انسجام حل می شود.

محمد ابراهیم رضایی تصریح کرد : مردم با تعامل و همدلی باید در کنار مسئولان قرار گیرند نه در تقابل با مسئولان چرا که با تعامل و وحدت می توان از مشکلات مختلف به ویژه تنگناهای اقتصادی عبور کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: کشاورزان محور استقلال اقتصادی محسوب می شوند و در کشور ظرفیت های فراوانی در بخش کشاورزی وجود دارد که باید به صورت علمی و عملیاتی به آن ها پرداخت.

رضایی ادامه داد: بر اساس روایت هر کجا آب و زمین وجود دارد و فقر در آنجا باشد باید مردم آن منطقه مورد نکوهش قرار گیرند.

نماینده مردم خمین در خانه ملت افزود: ظرفیت های بسیاری در جای جای کشور وجود دارد که از این ظرفیت ها بهینه استفاده نمی شود.

وی گفت: افزایش بهره وری با استفاده از علم و فناوری روز ضروری است و با روی آوری به کشت های گلخانه ای از حداقل امکانات می توان بیشترین تولید و سود آوری را حاصل کرد.

رضایی اظهارداشت: بهره وری بخش کشاورزی ابزاری برای رسیدن به خود اتکایی و خودکفایی همه جانبه در تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود.

نماینده مردم خمین افزود: تولید سنتی در کشاورزی باید کنار گذاشته شود و تولید مکانیزه رشد یابد.

وی با تاکید بر اینکه در هر روستا باید الگوی همخوان با اقلیم و ظرفیت های آن تهیه شود، افزود: کارشناسان باید بر اساس میزان آب الگوی کشت به کشاورزان دهند تا با کمترین منابع درآمدزایی و شغل پایدار ایجاد کنند.

 

کد خبر: 1077
  تاریخ خبر : 29 دی 1397
  آخرین به‌روزرسانی : 29 دی 1397
 بهاری
 730
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 233
  • بیشترین بازدید همزمان : 385
  • بازدید امروز : 13,034
  • بازدید دیروز : 26,820
  • کل بازدید : 15,859,401
  • آخرین به روزرسانی : 30 آبان 1403 20:39:35
  • شناسه IP شما : 3.133.108.224

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اراک، شهرک شهید بهشتی، فاز یک ، شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی
  • کدپستی : 3818953116
  • تلفن : 08633130071
  • فاکس : 08634032360
  • پست الکترونیکی : info[at]marw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :