به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، کارگاه آموزشی باعنوان آبیاری تحت فشار(زیرسطحی) در سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی محلات با حضور ۹۰ نفر از کشاورزان و بهره برداران این شهرستان برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی، بنی جمالی از پژوهشکده گل و گیاه به عنوان مدرس و محقق به بررسی میانگین بارندگی ایران در مقایسه با متوسط جهانی پرداخت و گفت: ایران از لحاظ آب و هوایی در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد بنابراین نیاز به مدیریت قوی برای افزایش راندمان آبیاری و بالابردن عملکرد به شدت احساس میشود.
وی در ادامه انواع روشهای آبیاری تحت فشار و کم فشار را عنوان کرد و افزود: آبیاری زیرسطحی از هزاران سال پیش در ایران تحت عنوان آبیاری سفالی اجرا می شده که در این روش راندمان مصرف آب بالای ۹۵درصد است و از مزایای آن میتوان به کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش علف هرز، کاهش هزینه کارگری و کاهش میزان سم و کود مصرفی اشاره کرد.
بنی جمالی گفت: در کشورهای توسعه یافته از لوله های پلی اتیلن قطره چکان دار در آبیاری زیر سطحی استفاده میشود و از بهره برداران خواستند که جهت بالابردن راندمان تولید از روش های نوین آبیاری که توسط مراکز تحقیق توصیه می شود استفاده نمایند.