مدیرکل مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو در رویداد سازگاری با کمآبی:
بهگزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "بنفشه زهرایی" در آیین آغازبهکار رویداد ملی سازگاری با کمآبی افزود: بروز کم آبی به عوامل متعددی از جمله علل فیزیکی ناشی از خشکی طبیعی، تغییرات آب و هوایی و نبود ظرفیت ذخیره آب در آبخوان ها، عوامل سازمانی و ضعف مدیریت، نبود ساختارهای قانونی مناسب و نبود ظرفیتهای فنی و تخصصی بستگی دارد.
وی همچنین عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را از دیگر دلایل تاثیرگذار بر کمآبی عنوان کرد و گفت: کاربری نامناسب اراضی، نبود برنامه آمایش سرزمین، سبک زندگی، سرمایه گذاری ناکافی برای توسعه زیرساختهای تامین و انتقال آب و علاوه بر آن سرمایهگذاری و توسعه بیش از حد زیرساختها از جمله این عوامل است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو، پایین بودن بهای آب را از جمله عوامل اقتصادی تاثیرگذار بر کمآبی دانست و افزود: این موضوع با محدودیتهای سیاسی اجتماعی ناشی از تخصیص آب یا توسعه زیرساختهای هیدرولیکی که باعث میشود مسئولان به دنبال اجرای برنامههای توسعه منابع آب باشند، در ارتباط است.
زهرایی، مهمترین علت بروز کمآبی را مربوط به عوامل انسان ساخت و غیر مرتبط با طبیعت عنوان و اظهار کرد: زیرساختهای متعدد این عوامل در کشور به راحتی قابل مشاهده است.
وی با اشاره به حوضه آبریز فرضی و تغییرات طبیعی رواناب سطحی قابل تعمیم در آن ادامه داد: با احداث سازههای تنظیم میتوانیم ظرفیت تامین آب را تا حدی بالا برده و بر اساس آن نیازهای صنعت و کشاورزی را تامین کنیم.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: مشکل از آنجایی آغاز میشود که نیازها بیش از حد توسعه داده شده و دیگر توان تنظیم نداشته باشیم و در سالهای خشک یا حتی نرمال نتوانیم نیازهای آبی را تامین کرده و کم آبی اتفاق بیفتد.
رویداد ملی سازگاری با کمآبی برای اولین بار در کشور همزمان با هفته صرفهجویی در مصرف آب از امروز آغاز شد و تا پنجم تیرماه جاری در سالن همایشهای وزارت نیرو ادامه دارد.
در حاشیه برگزاری این رویداد همچنین، نمایشگاه تخصصی با محوریت معرفی توانمندیهای بخش خصوصی در زمینه سازگاری با کمآبی تدارک دیده شده است.