در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از استانداری مرکزی، آقازاده استاندار مرکزی اظهار کرد: ۲ دشت ساوه و زرندیه از دشتهای بحرانی این استان در ۱۰ سال اخیر بوده و اجرای سامانه کنتور هوشمند بر روی چاههای این دشتها به منظور برداشت بهینه از سفرههای زیر زمینی انجام میشود.
وی ادامه داد: با توجه به بارندگیهای اخیر در استان مرکزی کاهش ارتفاع آب در سفرههای زیر زمینیِ دشتهای ساوه و زرندیه وجود نداشته و امید است با صرفه جویی در مصرف از سوی شهروندان و بخشهای صنعتی و کشاورزی کاهش آب سفرههای زیرزمینی این منطقه در سالهای گذشته جبران شود.
استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: بر اساس توافق آب منطقهای با کشاورزان شهرستان ساوه، برداشت آب از ۴۰ چاه این شهرستان متوقف و استفاده از آب سد جایگزین شده که این مهم صرفه جویی ۱۵ میلیون متر مکعبی در برداشت از سفرههای زیر زمینی این منطقه را به همراه دارد.
آقازاده گفت: اقدامات و فعالیتهای فرمانداران شهرستانهای استان مرکزی در زمینه هوشمند سازی چاههای کشاورزی توسط شورای حفاظت از منابع آب استان تحت نظر بوده و مسئولان عالی دولت در شهرستانها باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.
وی افزود: ۴۳ چاه در استان مرکزی اکنون تحت نظارت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد که نیاز است زمینه واگذاری مسئولیت نگهداری ۱۲ حلقه این چاهها به آب منطقهای و مکاتبات لازم برای تخصیص اعتبارات برای نگهداری و بازسازی این چاهها از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام شود.
استاندار مرکزی با یادآوری وجود ۱۰ نقطه حادثه خیز در اطراف رودخانه شهرستان اراک در منطقه کرهرود این شهرستان گفت: برابر قانون باید زمینه رفع این تصرفات و آزاد سازی حریم رودخانه برای جلوگیری از حوادث احتمالی در هنگام وقوع سیلاب انجام شود.
آقازاده ادامه داد: شهرداری اراک و سایر شهرداریهای استان نیاز است برای جلوگیری از بروز حوادث در هنگام سیلاب کمک و همکاری لازم را برای رفع تصرفات در حریم رودخانهها را با دستگاههای اجرایی استان مرکزی داشته باشند.
وی گفت: شهرداری اراک باید در مدت ۲ تا سه ماه آینده و پیش از آغاز بارندگیها اقدامات لازم برای ترمیم و احداث دیوارهها در اطراف رودخانه این شهرستان را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: امسال ۲۰ میلیارد ریال اعتبارات ناشی از سیلاب به راه و شهرسازی، ۲۰ میلیارد ریال ایستگاههای پمپاژ، ۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون ریال برای بازسازی سنجش آب منطقهای و ۲۰ میلیارد ریال برای لایروبی رودخانههای استان اختصاص یافته است.
یادگاری افزود: ۷۴ میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارتهای وارد شده به تجهیزات وزارت نیرو در استان مرکزی، چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای جبران خسارتهای وارد شده به اداره کل هواشناسی استان اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای جبران خسارت بخش کشاورزی استان مرکزی و ۶۰۰ میلیارد ریال به صورت گلوبال برای جبران خسارتهای عمران شهری و روستایی برای ۱۸ استان کشور اختصاص یافته است.