مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، محمدعلی مصطفوی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با حضور در نشست "دشت ممنوعه و بحران منابع آب زیرزمینی در ایران" طی سخنانی میزان برداشت سالیانه از منابع آب زیرزمینی کشور را حدود 6 میلیارد مکعب برشمرد و افزود: در حال حاضر میزان کسری مخازن آب زیرزمینی به ذخایر استراتژیک آبی کشور به بیش از 130 میلیارد مترمکعب رسیده است. به تعبیری میزان کسری مخازن آبهای زیرزمینی کشور از آستانه تحمل آبخوانها فراتر رفته است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 85 درصد ایران در منطقه خشک و نیمهخشک قرار گرفته است، ادامه داد: از میان کسری 130 میلیارد مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی کشور، حدود 60 درصد آن طی 15 سال گذشته و 90 درصد آن در 25 سال گذشته برداشت شده است.
مصطفوی با تاکید بر اینکه از میان 609 دشت کشور هم اکنون 408 دشت دارای وضعیت ممنوعه هستند، عنوان کرد: بر اساس ماده چهار قانون توزیع عادلانه آب در این مناطق میان تخلیه و تغذیه دشت توازن برقرار نیست و میزان بهرهبرداری بیشتر از پتانسیل موجود است.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه بیش از 90 درصد پتانسیل منابع آب زیرزمینی کشور در دشتهای ممنوعه قرار گرفته است، عنوان کرد: در میان 408 دشت ممنوعه کشور حدود 135 دشت دارای شرایط حادتری بوده و با افت ذخایر، تغییر کیفی و فرونشست زمین مواجه هستند.