به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی،در این همایش هریک ازپژوهشگران به ارایه نتایج و دستاوردهای پژوهشی خود پرداختند.
در ابتدای همایش دکتر محمد رضا صابری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال توضیحاتی را درباره طرح خود با عنوان "تکامل ساختاری حوضه رسوبی توزلوگل (دریاچه میقان اراک)در پهنه ساختاری سیرجان سنندج " ارایه کرد.
دکتر صابری گفت:حوزه رسوبی توزلوگل در 15 کیلیومتری شمال خاوری شهر اراک واقع شده است و از نظر زمین شناسی و زمین ساختی حوزه رسوبی توز لوگل بخشی از زون سنندج سیرجان میباشد.
وی افزود:در این پژوهش با تلفیقی از اطلاعات زمین ساختی،مورفوتکتونیک و ژئو فیزیکی شامل ژئو الکتریک و ژئو مغناطیس هوایی به بررسی وضعیت ساختاری منطقه و گسلهای این حوزه رسوبی پرداخته شده است و سه گسل جدید با نام های گسل چشمه،گسل آشتیان و گسل زرنوشه که تاکنون ناشناخته بودند،شناسایی شدند.
دکتر صابری ادامه داد:مدل ساختاری این محدوده با توجه به وضعیت گسلها و ساختارهای منطقه یک گرابن فشارشی است که در پایان این طرح مدل تکتونیکی از منطقه ارایه شده است.
سپس مهندس زهرا پاک دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه اراک در ارتباط با طرح تحقیقاتی خود با موضوع"تاثیر توام خشکسالی و برداشت بی رویه آب بر افت سطح آب زیرزمینی و کیفیت آبخوان دشت ساوه" توضیحاتی را بیان کرد.
مهندس پاک گفت: هدف از این تحقیق که در قالب طرح تحقیقاتی شرکت آب منطقه ای مرکزی انجام گرفته است ،بررسی وضعیت فعلی آبخوان و به روز شدن اطلاعات،درکنار نتایج تحقیقات قبلی می باشد.
وی افزود:دوره آماری مطالعات قبلی،قبل از سال 87 صورت پذیرفته در حالی که در این تحقیق سال های 87 تا 92 مد نظر بوده است.
مهندس پاک ادامه داد: در این تحقیق پارامترهایی همچون خشکسالی،بررسی تغییرات کمی آب زیر زمینی دشت ساوه،تعیین آبدهی مطمئن از دشت و بررسی تغییرات کیفی آب زیرزمینی دشت ساوه در بازه زمانی مشخص شده بررسی گردیده است.
وی در پایان گفت:پیشنهاد می شود به منظور مدیریت منابع آب با استفاده از روشهای نوین آبیاری،استحصال آب و ذخیره درست آبهای سطحی،صرفه جویی آب در بخش کشاورزی و استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب باعث کاهش مصرف آبهای زیرزمینی و جلوگیری از افت سطح آن شد .نصب کنتورهای هوشمند نیز می تواند به عنوان یکی از راهکارهای نظارتی جهت جلوگیری از اضافه برداشت چاهها محسوب شود و با ترویج فرهنگ استفاده صحیح از آب می توان تا حدودی شرایط نامناسب را بهبود بخشید.
شایان ذکر است در پایان جلسه هم مدعوین به بحث و تبادل نظر با پژوهشگران پرداخته و پرسش های خود را در زمینه تحقیقات صورت پذیرفته،مطرح کردند.