در جلسه هم اندیشی با فرمانداران شهرستانهای حوضه آبریز قره چای مطرح شد؛

مدیریت مشارکتی منابع آب؛بهترین راهکار نجات رودخانه قره چای

مدیر دفتر مطالعات منابع آب شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: عدم نظارت و مدیریت صحیح و بهره برداری بی رویه توسط انسان ها عامل اصلی نابودی رودخانه قره چای می باشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای افزود: حوضه آبریز رودخانه قره چای در استانهای مرکزی و همدان واقع بوده و این رودخانه یکی از مهم ترین رودخانه حوضه آبریز مرکزی به شمار می آید.

مهندس آمره ای ادامه داد:60 درصد مساحت رودخانه قره چای در استان همدان و 40 درصد آن در استان مرکزی قرار دارد و بیشترین مساحت آن در استان مربوط به شهرستانهای شازند ، تفرش و خنداب می باشد.

وی بیان کرد:به منظور جمع آوری و ثبت داده های آب و هوایی و هیدرومتری ایستگاههای مختلفی در داخل و اطراف حوضه و در دشتهای قره چای احداث شده است که در این ایستگاهها آمار و اطلاعات بارندگی ، درجه حرارت ، تبخیر، میزان روانابهای سطحی، سیلابها و . . به طور مداوم ثبت می شوند .

مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای مرکزی اظهار داشت: با حدود 40 سال آمار و بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده مقادیر پارامترهای بارندگی در این ایستگاهها متوجه می شویم تغییرات بارندگی در حوضه این رودخانه خیلی محسوس نیست و عدم نظارت و مدیریت صحیح و بهره برداری بی رویه توسط انسان ها عامل اصلی نابودی رودخانه قره چای می باشد.

مهندس آمره ای همچنین به تعداد انهار و متوسط آبدهی آنها در هر یک از شهرستانهای حوضه آبریز رودخانه قره چای در استان اشاره کرد و گفت: در شازند 122 نهر با متوسط آبدهی 50.2 لیتر بر ثانیه، خنداب 22 نهر با آبدهی متوسط 125.1 ،کمیجان 25 نهر با آبدهی متوسط 30.9 ،تفرش 39 نهر با آبدهی متوسط 17.5 و در ساوه هم نهری وجود ندارد.

وی میزان تصرفات شناسایی شده در اراضی و بستر این رودخانه را  25418 متر مربع اعلام کرد و افزود: که از این میزان 11585 متر مربع آزاد سازی شده است.

مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد: نقش رودخانه قره چای درتغذیه سفره های آب زیرزمینی مسیر رودخانه و تاثیر متقابل آبخوان و رودخانه غیر قابل انکار است و در صورت جریان آب رودخانه در فصول غیر زراعی در بستر آن، علاوه بر تغذیه مناسب سفره های آب زیرزمینی و ذخیره آب جهت فصول زراعی ، اکوسیستم رودخانه نیز احیاء خواهد شد.

مهندس عزت اله آمره ای در پایان  خواستار تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت بازگشایی و رها سازی جریان رودخانه در فصول زراعی (ابتدای آبان ماه هر سال تا ابتدای اردیبهشت ماه سال بعد) ،تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت رفع تصرفات رودخانه و جلوگیری از تصرفات در حریم و بستر،تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت جلوگیری و برخورد با برداشت غیر مجاز آب رودخانه،تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت پیش بینی اعتبارات لازم جهت لایروبی و مرمت بندها و کانالهای منشعب از رودخانه،ضرورت بازگشایی و لایروبی مسیر رودخانه با پیش بینی اعتبارات لازم در شورای برنامه ریزی شهرستانهای مربوطه،عدم توسعه و تغییر الگوی کشت اراضی حاشیه رودخانه ، بخصوص توسعه باغات،تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت اولویت تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز در حاشیه رودخانه، تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان و استان در جهت جلوگیری و برخورد با برداشت غیر مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه و جلوگیری و برخورد با حفر چاههای غیر مجاز و کنترل بهره برداری چاههای مجاز در حاشیه رودخانه شد.

کد خبر: 593
  تاریخ خبر : 16 دی 1394
  آخرین به‌روزرسانی : 15 اردیبهشت 1395
 1002
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 290
  • بیشترین بازدید همزمان : 385
  • بازدید امروز : 5,835
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 17,074,969
  • آخرین به روزرسانی : 13 دی 1403 20:06:20
  • شناسه IP شما : 52.14.49.59

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اراک، شهرک شهید بهشتی، فاز یک ، شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی
  • کدپستی : 3818953116
  • تلفن : 08633130071
  • فاکس : 08634032360
  • پست الکترونیکی : info[at]marw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :