در میزگرد بررسی وضعیت منابع آب استان مرکزی مطرح شد؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در این میزگرد که به همت خبرگزاری ایسنا و در محل دانشکده علوم انسانی دانشگاه اراک و با حضور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی و مدیرانی از سازمان های جهاد کشاورزی و محیط زیست برگزار شد، مهندس آمره ای ابتدا به وضعیت فعلی آب و سیاستهای گذشته که باعث به وجود آمدن این وضعیت شده اشاره کرده و سپس سیاستهای جدید و راههای برون رفت از این بحران را مطرح کرد.
مهندس عرت اله آمره ای گفت: مشکلات مربوط به بحران آب از برگزاری سمینار و آمار و ارقام دادن و مقایسه کردن ،گذشته و همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند،زمان اقدام و عمل فرا رسیده است.
وی افزود: بحران آب نه تماماً ناشی از خشکسالی است و نه می توان گفت خشکسالی در ایجاد آن سهمی ندارد در واقع عوامل متعددی دست در دست هم داده اند و این وضعیت پیش آمده و بایستی سهم هر یک از این عوامل در ایجاد بحران آب مد نظر قرار داده شود.
مهندس آمره ای ادامه داد: همانطور که می دانید ذخایر منابع آب کشور محدود است و تقاضا برای آب در کشور بالاست و این ذخایر پاسخگوی این تقاضا و نیاز روز افزون به آب نیست، بنابراین وقتی منابع محدود و مصرف بالاست باید شیوه های مصرف خود را اصلاح کنیم و این اصلاح شیوه مصرف باید در هر 3 حوزه شرب، صنعت و کشاورزی صورت گیرد که در این خصوص اقداماتی هم صورت پذیرفته است ولی هنوز در این زمینه خیلی کند هستیم و در خصوص این بحران ایجاد شده من اعتقاددارم که نباید بگذاریم وضع از این بدتر شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد: اینکه می گویند بخش کشاورزی بیشترین آب را در اختیار دارد و 91 درصد آب در این حوزه مصرف می شود ، عیب نیست بلکه برای بخش کشاورزی امتیاز محسوب می شود ولی مهم این است که آبی را که در اختیار دارند به خوبی و بهینه مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد چاههای غیر مجاز در بخش کشاورزی است گفت:سرانه ایجاد شغل در بخش کشاورزی پایین است و این امر سبب شده بیشترین تعداد چاههای غیر مجاز در این بخش باشد چرا که فرد با هزینه چند میلیونی می تواند چاه حفر کرده و کشاورزی کند، بنابراین اصلاح روشهای آبیاری باید مورد توجه قرار گرفته و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در زمینهای کشاورزی الزام شود .
در ادامه مهندس آمره ای به طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اشاره کرده و افزود:طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شامل 15 پروژه است و رویکرد آن بیشتر غیرسازه ای است.
وی تقویت اکیپ های گشت و بازرسی، ایجاد تشکل های آب بران، ایجاد و استقرار بازار محلی آب،نصب کنتورهای هوشمند، فرهنگسازی و اطلاع رسانی را از جمله پروژه های این طرح بیان کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در ادامه سخنانش پروژه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را در طرح ملی احیاء و تعادل بخشی مهم ارزیابی نمود و اظهار داشت:ارائه خدمات صورت گرفته توسط خدمتگزاران بخش آب استان و همچنین ترسیم وضعیت آب و کسری مخازن جهت اطلاع عموم مردم فهیم و کشاورزان قدرشناس و همراهی آنان با این طرح گامی ارزشمند در حفاظت از منابع آب می باشد.
وی با بیان اینکه مدیریت آب یک مدیریت چند وجهی است اضافه کرد: مدیریت آب دارای وجوه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و نیازمند عزم همگانی مسئولان و مشارکت مردم می باشد.
مهندس آمره ای ادامه داد:در بحث بحران آب ، مشارکت مردم به عنوان حلقه ای مفقوده مطرح است؛ یعنی مردم در مدیریت منابع آب هیچ نقشی ندارند و بایستی سعی شود ابزارها و زیرساختهای این مشارکت فراهم شده تا مدیریت منابع آبی را با مشارکت مردم انجام دهیم.
وی ضمن تأکید مجدد بر عزم همگانی مسئولان آب استان و مردم جهت حفظ و صیانت از منابع آب اظهار امیدواری کرد با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی شاهد بهبود هر چه بیشتر منابع آب در استان باشیم.