به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای افزود: به منظور آگاهی از توزیع زمانی و مکانی ریزشهای جوی و دقت در ارایه آمار صحیح جهت برنامه ریزی بهتر در راستای استفاده بهینه از منابع آب سطحی، آمار ریزشهای جوی در 16 ایستگاه در سطح استان به عنوان ایستگاه های مبنا به صورت روزانه و تلفنی به امور مطالعات پایه منابع آب استان ارسال می گردد.
مهندس آمره ای در تحلیل وضعیت ریزشهای جوی مهر لغایت پایان شهریور سال آبی گذشته( 95-1394) در ایستگاه های مبنا استان اظهار کرد: سال آبی گذشته (95-1394)در حالی آغاز شد که تمامی مراکز معتبر جهانی وقوع پدیده النینو در منطقه آمریکای مرکزی گزارش دادند. هر چند این پدیده به طور مستقیم بر آب و هوای ایران تاثیر ندارد ولی به طور غیر مستقیم تاثیرات زیادی بر میزان بارشهای ایران زمین داشت.
وی افزود: بر اساس الگوی دراز مدت بارش در سطح استان بارندگی ها می بایستی از اواسط مهر ماه شروع شوند اما ارقام ثبت شده در ایستگاههای مبنای استان حکایت از شروع بارشهای استان از دهه اول مهر دارد.در سطح کل استان با توجه به داده های دراز مدت برای ماه مهر نسبت به دوره آماری، افزایش بارندگی به میزان 85.00 درصد رخ داده است.
مهندس آمره ای ادامه داد: در ماه آبان سال گذشته شاهد بارشهای بسیار خوبی در سطح استان بودیم و عمده بارندگیها ی این ماه بصورت باران گزارش شد.این بارشهای مناسب علاوه بر تامین آب مورد نیاز کشتهای پاییزه، در تقویت جریان آب سطحی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی نیز مؤثر بوده اند.در پایان ماه آبان متوسط بارندگی استان نسبت به دوره دراز مدت حدود 148 درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت:روند مناسب بارندگیها در ماه آذر و دی نیز تداوم یافت و عمده ریزشها به صورت برف صورت گرفت و کاهش دمای هوا نیز در یخ زدن برف و ماندگاری آن بسیار مؤثر بود اما در ماههای بهمن و اسفند روند مناسب بارندگیهای تداوم نیافت و در مجموع ارقام بارش این ماهها کاهش زیادی را نسبت به دوره آماری نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد:در ماه فروردین ریزش برف در اغلب مناطق استان رخ داد و این بارندگیها علاوه بر ایجاد سیلاب در بسیاری از مناطق استان و پر شدن منابع سدها و بندها به دلیل ریزش برف در مناطق مرتفع نقش بسیار مؤثری را در جبران کمبود منابع آبی ایفا نمود ولی در ماههای اردیبهشت،خرداد و سه ماهه فصل تابستان بارندگی قابل توجهی را شاهد نبودیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی افزود: در سطح استان و مقایسه بارندگی تا انتهای شهریور ماه سال 95-1394 نسبت به سال گذشته یعنی انتهای شهریور 94-1393 در اغلب مناطق استان شاهد افزایش بارندگی هستیم. بیشترین افزایش بارندگی طی این مدت مربوط به ایستگاه های خنداب، تفرش و کمیجان می باشد و کمترین میزان افزایش بارندگی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط به ایستگاه فرمهین بوده است.در برخی ایستگاه ها نیز شاهد کاهش بارندگی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم که از جمله می توان به ایستگاه های دهنو خمین و زورقان اشاره کرد.
وی ادامه داد:در مقایسه با ارقام درازمدت بارندگی ایستگاه های آستانه، یاتان و تفرش بیشترین میزان افزایش بارندگی را نسبت به بارندگی دوره دراز مدت داشته اند.و ایستگاه اراک نسبت به دوره درازمدت کاهش بارندگی را داشته است.
مهندس آمره ای در پایان گفت:در یک جمعبندی کلی میزان بارندگی تا پایان شهریور ماه سال آبی گذشته( 95-1394 )نسبت به سال آبی 94-1393 در سطح استان 21.12 درصد افزایش و نسبت به دوره آماری 3.94 درصد افزایش داشته است.