به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در توضیح این خبر افزود: قره چای یکی از دو رودخانه بزرگ و دائمی استان مرکزی به طول تقریبی ۵۴۰ کیلومتر است که از ارتفاعات شهرستان های شازند و اراک سرچشمه گرفته، در جهت غرب به شرق استان مرکزی جریان دارد و با گذشتن از شهرستانهای خنداب و کمیجان و فراهان و تفرش در نهایت به سد الغدیر ساوه می ریزد.
مهندس آمره ای ادامه داد: چند سالی بود که این رود خانه به علت کاهش نزولات آسمانی چندان جاری نبود، اما طی دو سال اخیر این رودخانه با اقدامات خوبی که از سوی این شرکت و همکاری مردم صورت پذیرفت، بار دیگر جریان پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی به دو اتفاق خوب که طی سالهای اخیر برای مدیریت آب به وقوع پیوسته اشاره کرد و گفت: اقدام نخست اینکه با همکاری فرمانداران و کشاورزان مناطق در فصول غیر زراعی که نیاز به آبیاری اراضی و باغات وجود نداشت، دریچهها و سر دهنههای انهار واقع در حوضه آبریز قرهچای شامل شهرستانهای شازند، خنداب و کمیجان تا تفرش مسدود و در نتیجه جریان آب در رودخانه به خوبی مدیریت شده است.
وی گفت: دومین اقدام مهم و موثر توسط شرکت آب منطقهای مرکزی اقدام در مورد لایروبی مسیر رودخانه قرهچای بود که به جریان سریع آب کمک شایانی کرده است.
وی اظهار داشت : این اقدامات سبب شده است بار دیگر و علی رغم کمبود بارش ها جریان آب در رودخانه قره چای برقرار گردد به طوری که این امر علاوه بر احیاء این رودخانه و بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی، اثرات زیست محیطی بسزایی در منطقه داشته است.
مهندس آمره ای ادامه داد:عدم نظارت و مدیریت صحیح و بهره برداری بی رویه توسط انسان ها عامل اصلی نابودی رودخانه قره چای می باشد که این اتفاق نشان داد با اطلاع رسانی عمومی و آگاهسازی، مشارکت مردم افزایش مییابد و آنان در حفاظت و نگهداری منابع آب همراه و همسو خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی افزود: با این اوصاف انتظار میرود به این اقدامات که در راستای مدیریت حوضه آبریز صورت گرفته است توجه و عنایت بیشتری شده و این دو اقدام به صورت مداوم عملیاتی شود چرا که آب مسئله ای است ملی و همه مسئولان و مردم باید در جهت حفاظت از آن بکوشند.